top of page

Katter til adopsjon

Kattene på denne siden har på ett eller annet vis blitt sviktet i livet, og har derfor blitt reddet eller fått en ny start av oss. I påvente av adopsjon bor de enten i fosterhjem eller på krisemottaket vårt. De går ikke til den første interesserte, men til den som vi mener er det riktige hjemmet for den aktuelle katten. 

Viktig å vite:
 

 • "Annonse": Enkelte katter har utdypende annonser på Finn.no. Disse er merket med "annonse".

 • "Klar, men sosialiseres": Alle katter som er merket som klare er ferdigbehandlet, men noen trenger også ekstra sosialisering. Man kan likevel søke på det, fordi mange katter blir først helt trygge når de er blitt adoptert.

 • "Kommer til adopsjon": At noen kommer for adopsjon betyr at det enda gjenstår noe rutinemessig behandling før katten er flytteklar. Du kan melde din interesse, men må ha litt is i magen.

 • "Reservert": Vi er i kontakt med potensielle nye eiere og trenger ikke flere henvendelser for katten. Katter vil være merket som reservert til de har flyttet til sine nye hjem.
   

 • Inne-/utekatt betyr at katten behøver et liv med fine og trygge utemuligheter.

 • Innekatt betyr at katten ikke skal ferdes fritt ute, inkl. tur i sele (fordi det er ikke sikkert nok). Den kan derimot gjerne få sikrede utemuligheter som f.eks. på balkong med kattenett eller i egenkonstruert utegård.
   

 • Katter legges ut for adopsjon når de har vært til minst én helsesjekk.

 • All informasjon om hva som er inkludert i adopsjon står på adopsjonssiden. Den må leses godt før man søker. 

Gode råd før anskaffelse av katt:

 • Ikke velg kattunge om du har en godt voksen katt/senior.
  Når katten begynner å bli eldre og roligere ønsker noen seg
  en kattunge igjen. Mange tror også at katten deres lettere vil akseptere en ung katt. Fra en godt voksen katts ståsted er det sjelden ønskelig å måtte dele hjemmet sitt med en ny katt. Seniorer er også ekstra sensitive for stress og burde spares dette. Vår anbefaling er å heller tilrettelegge ekstra for katten sin de siste årene. Det kan heve kattens livskvalitet og gi dere mange ekstra gleder. 
   

 • Multidyrehold krever godt forarbeid og ikke alle passer sammen. 
  For at dyr skal trives og leve godt sammen, kreves det et godt forarbeid. Det innebærer både at dyrene er godt matchet og at de introduseres på en trygg og hensynsfull måte (dette har vi veiledere for.) 

   

 • Adopsjonsklar katt = ferdigbehandlet.
  Våre katter holdes inne til adopsjon for å unngå at de forsvinner mens de er til salg. De er da godt vant med å gå på do på kattekasse og har blitt behandlet for det som er blitt oppdaget mens de har vært hos oss. Når katter ikke er husrene er det en beskjed fra katten om at noe er galt, enten at den er stresset/misfornøyd eller syk/smertepåkjent.

PS: Vi redder veldig mange nye katter for tiden, da vi holder på med en koloni. Det vil derfor etterhvert komme mange flere til adopsjon ut over høsten/vinteren.

Amica

394795574_1302584057287206_258730271655685649_n_edited.jpg

Kjønn: Hunn

Født: Ca. 11. juni 2023

Pels: Korthåret, mørk skilpaddemønstret.
Miljø: Innekatt.
Sted: Trondheim, Sør-Trøndelag

Kort beskrivelse: 

Skjønne Amica er ganske lik Nita. Ei forsiktig frøken som har holdt seg litt i bakgrunnen, men som holder på å tør opp! Hun er nysgjerrig og veldig leken. Kommer til å være lettere å sosialisere når hun ikke bor sammen med sin skye pusemor mer. Har alle forutsetninger for å bli ei trygg og kosete frøken med litt tid.

Bor foreløpig i fosterhjem sammen med søstrene, Nita og Mitali + sin kattemor.

Chroma & Prisma

Chroma & Prisma.jpg

Kjønn: Hunn

Født: Ca. mai 2023

Pels: Korthåret calico.
Miljø: Innekatt eller inne-/utekatt
Sted: Trondheim, Sør-Trøndelag

Kort beskrivelse: 

Disse to søte jentene har vært som erteris, derfor søker vi etter et hjem for dem sammen. De er tillitsfulle, snille, kosete og lekne. Liker godt å klatre og komme seg oppi høyden, men også ligge i senga eller sofaen med deg.


Kattungene bor foreløpig i fosterhjem.

Sireli

381844740_858008668855094_3169741466309883846_n_edited.jpg

Kjønn: Hunn

Født: 2021

Pels: Langhåret, calico
Miljø: Inne-/utekatt
Sted: Trondheim, Sør-Trøndelag

Kort beskrivelse: 
Da Sireli ble funnet ute, var hun så liten at hun ble tatt for å være en kattunge. Finner etterlyste eieren hennes, men ingen har stått frem og Sireli var heller ikke ID-merket. Hun er derfor klar for et nytt hjem! Sireli er veldig rolig og snill, men kan selvfølgelig ha sine lekestunder. Hun ligger gjerne i senga og sofaen med deg, eller kan sitte på stolryggen og speide. Er veldig glad i å være ute, så hun må bo hos noen som har trygge uteområder. Sireli burde være enekatt, da hun er redd andre katter. Vi er ikke kjent med hvordan hun er med små barn og hunder.

Arkin

IMG_4471_edited.jpg

Kjønn: Hann

Født: 2019

Pels: Korthåret, svart/hvit tuxedo
Miljø: Innekatt
Sted: Trondheim, Sør-Trøndelag

Kort beskrivelse: 

Arkin er en rolig, men samtidig veldig sosial pus. Han er vanligvis i nærheten og er utrolig pratsom, noe som er veldig sjarmerende. Arkin er veldig glad i andre katter, og ønsker seg gjerne en god venn å bo med. Fra oss folk har han ikke vært mottakelig for kos enda, men han løper ikke unna, bare flytter seg ett hakk lenger bort så vi akkurat ikke når ham. En lur og artig katt. Han er leken og rampete, men veldig snill. Når det er matservering blir han kjempebegeistret og går rundt beina våre. Kan absolutt bestikkes for å bli venner. Liker å ligge i sofa og seng og sove. Arkin burde bo med en trygg katt slik at han fortsetter å blomstre.

Onkel

IMG_9287_edited.png

Kjønn: Hann
Født: Ca. 2013

Pels: Korthåret, hvit og oransje
Miljø: Innekatt
Sted: Trondheim, Sør-Trøndelag

Kort beskrivelse: 
Onkel er en av våre elskede langtidsgjester. Han er litt sær og blir kanskje aldri den kjempetrygge og mest kosete katten, men han har sin egen sjarm. Hos sin mest stabile fostermor har tillitsbyggingen tatt tid. Han liker ikke alltid at du er for nærme, men veien til hjertet hans er 
gjennom mat, godbiter og koseprat. Han lar seg koses og klappes når han får flytende snacks. Går fint med rolige og ikke-dominante katter.

Onkel bor sammen med Zaira og de sosialiseres sammen.

Saina

IMG_3708_edited.jpg

Kjønn: Hunn

Født: 2021

Pels: Korthåret, oransje og hvit tuxedo
Miljø: Innekatt
Sted: Stjørdal, Nord-Trøndelag

Kort beskrivelse: 
Saina er ei lita frøken med masse sjarm. Hun har et litt barnlig fjes og få klarer å unngå å falle for søtheten hennes. Hun er litt forsiktig, men veldig snill. Trenger bare tid til å komme enda mer ut av skallet sitt. Passer i et rolig hjem og helst sammen med andre snille katter.

Saina bor i fosterhjem sammen med Arkin fra samme koloni. De sosialiseres videre til adopsjon.

Rahni

357993747_115343241590574_310620021690935715_n_edited.jpg

Kjønn: Hunn
Født: Ca. 2021

Pels: Korthåret, solid svart
Miljø: Innekatt
Sted: Trondheim, Sør-Trøndelag

Kort beskrivelse: 
Søte, lille Rahni er ei svart, vakker frøken som ber litt om unnskyldning for at hun er til. Hun kan gjemme seg til hun er trygg på deg, men liker egentlig å være i nærheten og følge med. Elsker frysetørket kylling! Trenger noen som kan jobbe litt mer med henne så hun kommer helt ut av skallet sitt. <3

Rahni bor i et fosterhjem hvor hun sosialiseres.

Baykus

IMG_8222_edited.jpg

Kjønn: Hann
Født: Ca. 2020

Pels: Langhåret, svart/hvit tuxedo
Miljø: Innekatt
Sted: Kyrksæterøra, Sør-Trøndelag

Kort beskrivelse: 

Baykus er en stor og flott pus fra bygda. Han hadde vokst opp i et fjøs med andre katter og var ganske preget av mangel på menneskekontakt da han ble reddet. Men nå har han begynt å prate til oss og si ifra når han vil ha noe godt. Og mens han nyter godbitene kan vi lure oss til noen stryk på ryggen hans. Det er så gøy å se hvor langt han har kommet. I et permanent hjem vil han kunne bli ti ganger tryggere! Baykus går kjempefint sammen med andre katter.

Baykus har en liten hjertefeil som ikke har vært til problem eller plage for ham. Han skal på ny hjertekontroll snart, men virker å være tipptopp!

Mina

279584589_1007501943221270_2273968020630419841_n_edited.jpg

Kjønn: Hunn

Født: Ca. 2020

Pels: Korthåret, brun tuxedo-tabby
Miljø: Innekatt
Sted: Trondheim, Sør-Trøndelag

Kort beskrivelse: 

Vakre Mina har hatt en tøff start. Hun var syk og skadet da hun kom til oss, men hadde også kattunger samtidig. Ett bakbein måtte amputeres, men ellers er Mina blitt frisk og sterk. Hun er veldig snill med andre katter, men er litt sjenert mot folk enda. Hun trenger bare noen med litt tid og tålmod på å få de siste brikkene på plass, så ender hun nok opp i fanget til slutt. Mina er veldig leken og glad i mat.

Togo & Luno

Togo & Luno.jpeg

Kjønn: Hannkatter (venner)

Født: 2017-2018
Pels: Korthåret hvit og grå, langhåret svart

Miljø: Innekatter
Sted: Kyrksæterøra, Sør-Trøndelag

Kort beskrivelse: 
Luno er en langhåret enøyd godgutt som er et matvrak uten like! Måtte fjerne et øye da det var så skadet. Veldig vakker og begynner å bli utrolig tøff rundt oss. Glad i å leke og får så vidt kose litt med ham. Togo får tryggheten sin fra Luno og kan da holde seg nokså nær oss når Luno er der. Togo trenger litt tid enda, men har hatt en utrolig forvandling han også fra den skadede, rufsete pusen vi fikk inn. Luno er den sorte og Togo er hvit med grå flekker. Bestekompiser som alltid er sammen! Så søte når de vasker hverandre og koser seg ilag. Elsker fiskestangleke!

Chanson

386447114_321655293826175_4796874139597221126_n.jpg

Kjønn: Hann 

Født: 

Pels: Korthåret, hvit og svart
Miljø: Inne-/utekatt
Sted: Trondheim, Sør-Trøndelag

Kort beskrivelse: 
Chanson er en skikkelig godgutt som ble forvist av familien sin. Om han kom hjem igjen skulle de skyte ham. Chanson rømte til en gård i nærheten der han ble reddet da vi fanget inn kolonien han er far til. Snart skal han få et nytt hjem hos en familie som aldri vil svikte ham slik hans forrige gjorde. Kosete, snill og rolig. Så lett å bli glad i.

Mitali

374960027_200447466253522_8447746945075198810_n.jpg

Kjønn: Hunn

Født: Ca. 11. juni 2023

Pels: Korthåret, oransje tabby-tuxedo.
Miljø: Helst innekatt, særlig i lang tid.
Sted: Trondheim, Sør-Trøndelag

Kort beskrivelse: 

Mitali er ei lita frøken som har blomstret veldig siden hun ble reddet og kom i fosterhjem som redd og utefødt kattunge. Hun møter fostermor i døra med søte mjau og gnir seg rundt beina hennes. Vil både leke og kose en del nå!

Bor foreløpig i fosterhjem sammen med søstrene, Nita og Amica, samt mor Mykelti.

Nita

396115391_7287828117939973_2924211519464372771_n_edited.png

Kjønn: Hunn

Født: Ca. 11. juni 2023

Pels: Korthåret, grå skilpaddemønstret.
Miljø: Innekatt.
Sted: Trondheim, Sør-Trøndelag

Kort beskrivelse: 

Lille Nita har vært litt sjenert en stund, men begynner sakte, men sikkert å komme ut av skallet sitt, lik søster Mitali. Er veldig leken og nysgjerrig. Blir nok lettere å komme innpå henne når hun ikke bor sammen med ei sky pusemor mer. Har alle forutsetninger for å bli ei trygg og kosete frøken med litt tid.

Bor foreløpig i fosterhjem sammen med søstrene, Mitali og Amica + sin kattemor.

Baffin

387511306_216753771246521_2681795587903922512_n.jpg

Kjønn: Hann
Født: Ca. 2021-2022

Pels: Korthåret, svart smoke tabby og hvit
Miljø: Innekatt
Sted: Hommelvik, Trøndelag

Kort beskrivelse: 

Baffin er en skikkelig godgutt! Han begynner å skjønne at det er veldig godt med kos, spesielt ved halerota. Han kan komme bort og bare se på deg med det myke blikket sitt til han får kos eller noe godt. Han kan fremdeles bli usikker om man er brå eller det kommer andre folk, men er en helt annen katt enn den redde og fresende katten han startet som. Han trenger et hjem som har andre snille katter, fordi han vil helst ha noen ligge inntil og leke med. De er en stor trygghet for ham. Baffin fortjener en bestevenn.

Theoden

338481525_614111950574023_1813160972536127154_n_edited.jpg

Kjønn: Hann
Født: Ca. 2021

Pels: Korthåret, svart/hvit bicolor
Miljø: Innekatt
Sted: Trondheim, Sør-Trøndelag

Kort beskrivelse: 
Theoden startet livet som hjemløs kolonikatt og var ganske redd da han ble reddet. I fosterhjem har han varsomt begynt å gjøre fremskritt og liker seg godt i sofaen. Han har tatt imot litt kos under servering av våtfôr. Kan ha godt av andre tamme katter som forbilder. Trenger litt mer sosialisering, men er ellers klar for adopsjon. Veldig glad i mat. Har ikke vist så mye lekelyst, foreløpig. Det kommer seg nok med tiden.

Theoden bor i et fosterhjem og sosialiseres.

Bean

318271515_835262774374774_4094780918058378566_n_edited.jpg

Kjønn: Hann
Født: Ca. 30.03.2021

Pels: Semilanghåret, brun tuxedo-tabby
Miljø: Innekatt, barnefritt hjem
Sted: Trondheim, Sør-Trøndelag

Kort beskrivelse: 
Bean er en utrolig spesiell gutt. Han er ganske sjenert i starten og trenger tid på å bli vant med nye steder og folk. Men når Bean er ute av skallet sitt, er han så herlig. Han elsker kos og oppmerksomhet og andre katter. Trenger veldig en kattebestevenn som ønsker å kose masse. Hos oss kan kanskje Baffin være en match!

Lille hjerteskatten hadde en tøff start på livet. Først kom han til feil familie og pga. påkjenningen det var, har han blitt sensitiv for stress. Han har derfor slitt med urinveiene, men etter en operasjon er han mer stabil. Det er likevel viktig at hans varige hjem fortsetter tiltakene som fungerer best. 

Zaira

314394159_5550322365088506_1057850285758721687_n.jpg

Kjønn: Hunn
Født: Ca. 2021

Pels: Korthåret, hvit og oransje
Miljø: Innekatt
Sted: Skogn, Nord-Trøndelag

Kort beskrivelse: 
Zaira kommer fra en stor kattekoloni og har nok levd det meste av livet sitt ute. Hun var derfor naturligvis noe redd mennesker da hun kom inn, men det holder på å forandre seg. Hun er veldig matmotivert og prater av glede når det er servering på gang. Hun kommer gjerne oppi fanget for å få godis også, så Zaira tror vi blir ei veldig trygg og kosete frøken snart.

Zaira bor sammen med Onkel og de sosialiseres sammen.

Alani

IMG_0387_edited.jpg

Kjønn: Hunn
Født: Ca. 2017

Pels: Langhåret, svart
Miljø: Innekatt
Sted: Kyrksæterøra, Sør-Trøndelag

Kort beskrivelse: 

Alani ble funnet i et ubrukt fjøs. På et eller annet vis har hun kommet vekk fra eierne sine og hadde vært på egenhånd lenge. Etter hjelp og godt stell har Alani blitt helt sterk og frisk, og er endelig klar for å nyte livet! Hun er ei forsiktig jente som trenger litt tid på å bli trygg på folk og igjen, men hun er veldig snill. Vi tror hun blir ei kosete frøken med nok tid og hensyn. Går fint med andre katter. Glad i å leke og elsker våtfôr!

Kingsley

174648755_1125423864609639_7815448006412922565_n_edited.jpg

Kjønn: Hann

Født: 2013

Pels: Korthåret, solid svart, gule øyne.
Miljø: Innekatt
Sted: Trondheim, Sør-Trøndelag

Kort beskrivelse: 

Kingsley er en stor og staselig gutt som vi reddet for noen år siden. Han en gutt som foretrekker litt avstand, men som har et veldig mildt lynne. Han elsker liquid snacks og går kjempefint overens med andre katter. Mistrives i små rom, så trenger litt rom å bevege seg på. Glad i å være i høyden hvordan han har oversikt.

Avalee & Sonnet

Avalee & Sonnet.jpg

Kjønn: Hunn og hann (søsken)

Født: Aug./Sept. 2022

Pels: Avalee er korthåret, hvit med sorte flekker, Sonnet er langhåret, solid svart.
Miljø: Innekatter
Sted: Trondheim, Sør-Trøndelag

Kort beskrivelse: 
Disse skjønne søsknene ble født ute på en eiendom hvor kattungene fortløpende blir slått ihjel. De slapp heldigvis den skjebnen og ble reddet av oss. Begge var naturligvis redde, men de har begynt å komme ut av skallet sitt og er omgjengelige og kosete. Avalee er tryggest av dem nå, mens Sonnet følger etter storesøster. Navnene deres betyr sang, noe som passer godt fordi de prater en del. De er glade i mat og lek.

Pusene bor i et fosterhjem sammen og sosialiseres ytterligere til adopsjon.

Ramu & Branco

Ramu & Branco 2.jpg

Kjønn: Hannkatter (brødre)

Født: 

Pels: 
Miljø: Inne-/utekatter
Sted: Stjørdal, Nord-Trøndelag

Kort beskrivelse: 
Disse skjønne søsknene ble født ute på en eiendom hvor kattungene fortløpende blir slått ihjel. De slapp heldigvis den skjebnen og ble reddet av oss. Begge var naturligvis redde, men de har begynt å komme ut av skallet sitt og er omgjengelige og kosete. Avalee er tryggest av dem nå, mens Sonnet følger etter storesøster. Navnene deres betyr sang, noe som passer godt fordi de prater en del. De er glade i mat og lek.

Pusene bor i et fosterhjem sammen og sosialiseres ytterligere til adopsjon.

Royal & Qaiser

399940224_1096433365124759_7107808210597481293_n.jpg

Kjønn: Hann

Født: Ca. 2019 og 2021

Pels: Royal er svart/hvit tux og Qaiser solid svart.
Miljø: Innekatt, kanskje utekatt på sikt.
Sted: Oksvoll, Trøndelag

Kort beskrivelse: 

Disse kjekke gutta starta livene sine som hjemløse og har derfor hatt lite sosialisering på forhånd. De har aldri vært aggressive i måten de har vist frykt på og i fosterhjem har de tødd opp en del! I ulike fosterhjem har de med tiden tødd opp og nåværende fostermor sier hun kan stryke dem mens hun gir dem snacks nå. De ligger gjerne i sofaen sammen med deg, og både leker og koser seg sammen. Det er bare et spørsmål om tid før de er enda tryggere på det med folk også. Kattene er blitt veldig knyttet til hverandre, derfor håper vi å finne dem et hjem sammen. Fostermor sier at når Royal tar en timeout under sofaen, roper Qaiser på ham. Royal er en rolig og bedagelig type, mens Qaiser er litt med omgjengelig og pratsom.

Ellery & Hardy

Ellery & Hardy.jpeg

Kjønn: Hann og hunn

Født: 2018/2019

Pels: Ellery: Korthåret solid svart, Hardy: Hvit med sorte flekker. Skipskatt.
Miljø: Innekatter
Sted: Trondheim, Sør-Trøndelag

Kort beskrivelse: 
Ellery og Hardy har kjent hverandre hele livet da de kommer fra samme koloni. De er utrolig gode venner og vi mistenker at de også har hatt et kull sammen (som Ellery fødte kort tid etter hun kom til oss). Hun har astma, men har sjelden noen plager med det. Nå er de klare for et godt hjem sammen! Hardy har blitt en utrolig trygg og omgjengelig kar, mens Ellery stoler mer på ham enn folk enda. Hun føler seg trygg med Hardy tilstede og de er veldig glad i hverandre. 

Thema

76944F64-2FF3-4287-B9AD-4EFE353C986D.JPG

Kjønn: Hunn

Født: 2021

Pels: Korthåret, calico
Miljø: Innekatt
Sted: Trondheim, Sør-Trøndelag

Kort beskrivelse: 
Thema er ei søt og forsiktig frøken som er fra en stor kattekoloni i Trøndelag. Der har hun levd starten av livet, derfor er hun ikke helt trygg på mennesker enda. Hun trenger et rolig hjem hos en enslig og/eller voksen person(er) som har tid til å fortsette å jobbe med å bli kjent med henne og få henne trygg. Thema er veldig vakker og har masse fint potensiale i riktig hjem.


Thema bor i et rolig fosterhjem hvor hun sosialiseres.

bottom of page