Adopsjon

Gi en hjemløs livet i gave

VIKTIG MELDING ANG. OVERTAKELSE I CORONATIDEN

Dersom du er i karantene eller kjenner på symptomer, må overtakelse vente til du er ute av karantene eller faresonen. Signering av kontrakt og betaling må skje elektronisk og alle oppfordres til å følge Helsedirektoratets råd.

Kattene vi redder trenger naturligvis et hjem. Når du adopterer en katt i fra oss, gir du ikke bare et evig hjem til et verdifullt liv, men du støtter både godt dyrevern, får en ny følgesvenn i livet og sparer penger i prosessen.

Vi redder mange dyr fra uverdige liv og gir dem det hensynet, tilretteleggingen, behandlingen og tiden de trenger for å bli friske og klare for sine nye hjem. Kattene blir ikke lagt ut for adopsjon før de er nært eller helt klare for å starte sine nye liv. 

 

Regler for adopsjon:

 • Du er over 20 år

 • Det er ikke sannsynlig at katten kan utleve deg (de kan leve i 20+ år)

 • Det er du som tar kontakt som skal adoptere

 • Du må bestå adopsjonsvurdering på tlf og bli matchet med best egnet katt 

 • Du må signere adopsjonskontrakt og betale adopsjonsgebyr

Adopsjon er en prosess
For at adopsjoner skal bli varige og suksessfulle er det viktig med et godt forarbeid. Det betyr at vi har en prosess som vi krever at de som ønsker å adoptere må følge. Dette er for å lette arbeidet vårt og kunne få til en så vellykket adopsjon som mulig. Vi ønsker en del relevant informasjon om potensielle eiere først og man kan ikke bare komme på besøk på dagen for å se på kattene våre. Dette er det flere grunner til som du kan lese om litt lengre ned.

Før du melder din interesse, les disse lenkene:
Er katt egentlig noe for deg?

Viktige råd før adopsjon


​Disse lenkene inneholder noe av det samme, men også individuell, viktig informasjon. Du vil være ekstra godt forberedt etter å ha lest dem.


Les annonsene våre nøye

I kattenes beskrivelser og annonser vektlegger vi også hvilket miljø kattene vil trives og ønske å bo i, og vi kommer alltid til å ta hensyn til det når vi finner kattene nye hjem. F.eks:

 • Hvis vi skriver at en katt ønsker å bo med andre katter og du ikke har eller ikke vil ha mer enn èn katt, møter du ikke kravene for denne katten.

 • Det samme gjelder om du tar kontakt for en katt som er redd barn, men du har unge barn selv. Dette er fordi det er viktig for oss at adopsjonen blir VARIG og ikke bare en traumatisk og unødvendig flytting. 

 • Skriver vi at en katt trenger mer sosialisering, må du være innstilt på å kunne jobbe med å lære en katt å få tillit til deg. 

 • Det er lett å falle for utseende, men det betyr ingenting om ikke man matcher ift. gemytt og behov.Slik melder du din interesse:
Når du har lest de vedlagte lenkene lengre opp, sender du oss en mail med følgende informasjon:

 • Hvem du/dere er, alder, hva dere gjør og forholdet deres til dyr.

 • Bor det barn i husstanden, alder på dem og deres forhold til dyr.

 • Om noen i husstanden er allergiske.

 • Bosted og både inne- og utemiljø der. Siden katter er nysgjerrige er det viktig å tenke lengre enn akkurat hage og tomt. Man bør ikke på død og liv ha utekatt om det er for trafikkert der man bor.

 • Har dere andre dyr? I så fall er det viktig for oss med grundig info om dem for å matche dem med våre dyr. 

 • Om du har noen absolutte krav for at et kjæledyr skal fungere hos deg/dere.

 • Evt. annen viktig, relevant info.

 

Vi verdsetter og legger merke til utfyllende søknader, hvor vi føler vi blir litt kjent med de som melder interesse. Ikke bare gir det oss et inntrykk om at søkeren er seriøs og dedikert til å finne et familiemedlem, men en evt. adopsjonsprosess går også fortere når vi får mest mulig info med èn gang. Det er ikke førstemann til mølla for å adoptere. Vi vektlegger sunne holdninger og åpenhet høyt bortsett fra de praktiske faktorene som avgjør om folk og katt passer sammen.

 

Send oss din søknad på mail eller til vår Facebook-side:
Mail: Adopsjon@potespor.com

Facebook: Potespor i Hjertet

 

Når du har sendt oss søknaden din
...kommer det an på hvor hektisk vi har det når du får svar. Vi er kun to mennesker, så det er ingen garanti for at vi rekker å svare deg på dagen da vi alltid må prioritere kattestell og hastesaker. Når vi ser meldingen din kommer det an på informasjonen du har oppgitt hvilket svar du får. Kanskje vet vi fort at vi ikke har kjæledyret for deg, eller så trenger vi mer info for å finne ut om det. Ofte vil vi skrive litt mer med deg for å danne oss et lite bilde over hva dere kan tilby og om vi har dyr som matcher det. 

Om vi ser potensialet til en adopsjon vil du få tilbud om en bli-kjent-samtale. Da vil vi spørre deg noen spørsmål og du kan spørre oss om det du lurer på. Samtalen er uhøytidelig og uforpliktende. Under adopsjon skrives en trygg kontrakt mellom begge parter for å sikre katten(e) en god fremtid og for å ha praktiske ting på plass.

 


Betingelser vedrørende besøk
Besøk er uaktuelt uten at du har fulgt prosessen vår og kommet så langt at vi har hatt en samtale hvor vi har blitt enig om at det kan ende i adopsjon. Da vil du få tilbudet om å hilse på de(n) aktuelle katten(e).

Grunnen til at kun adopsjonsgodkjente får møte kattene er fordi kattene bor i private hjem (hos oss eller fosterhjem), for å unngå unødig trafikk og stress for kattene, men også for at unngå å avslå noen som allerede har blitt fysisk knyttet til/engasjert i en katt.

 


Annet du lurer på? Send oss en mail eller mld på Facebook! 

Priser og hva som er inkludert:

Ukastrerte katter (kattunger):
Helsesjekket, nødvendig behandlet, ormkuret, grunnvaksinert og ID-merket.
Pris: 1200 kr.
(Ukastrerte katter skal kastreres innen en viss dato etter kontraktens betingelser.)


Kastrerte katter og voksne:
Helsesjekket, nødvendig behandlet, ormkuret, grunnvaksinert, ID-merket og kastrert.
Pris: 1400 kr.

Dobbeladopsjon:
Ved adopsjon av to katter (uansett alder og med/uten kastrering)
Pris: 2200,-

 

Dette er katten påkostet før adopsjon:

 1. >Ormkur: 300 kr

 2. Mikrochip: 775 kr

 3. Kastrering: 1800-2500 kr

 4. Helsesjekk: 750kr

 5. Grunnvaksine + helsebok: 1200 kr

 6. + Evt. andre nødvendige behandlinger (f.eks tannbehandling som koster flere tusen)

 7. + Mat og utstyr (under sitt opphold hos oss eller fosterhjem av frivillig og ulønnet initiativ)