top of page

Adopsjon

Gi en hjemløs livet i gave

Adopter en hjemløs

Absolutte grunnkrav for adopsjon:

 • Du er over 20 år

 • Det er du som tar kontakt som skal adoptere

 • Anskaffelsen er ikke en impulshandling

 • Du har gjort deg kjent med hva det kreves å ha katt

 • Det er ikke sannsynlig at katten kan utleve deg (de kan leve i 13-20+ år)

 • Du leser denne siden og følger adopsjonsprosessen som beskrevet

 • Du må bestå adopsjonsvurdering på tlf og bli matchet med best egnet katt 

 • Du må signere adopsjonskontrakt og betale adopsjonsgebyr

Viktig informasjon

Adopsjonsprosessen
For at adopsjoner skal bli varige og suksessfulle er det viktig med et godt forarbeid. Det er derfor vi er nøye med at de som vil adoptere må følge prosessen vår, samt at det letter arbeidet vårt. Her er prosessen forklart steg for steg. 

 

 1. Les annonsene nøye

  I kattenes beskrivelser og annonser vektlegger vi ikke bare kattenes egenskaper, men også hva det rette hjemmet til den individuelle katten er. Sørg for at du kan oppfyller det vi søker etter før du tar kontakt. Ellers kan du sende oss en mail og fortelle hva du søker, så hjelper vi deg! Vi kan også ha potensielle katter som ikke er lagt ut for adopsjon enda.
   

 2. Send inn søknad
  Når du har lest denne siden kan du klikke deg videre til neste side via den sorte knappen. Den tar deg til siden med kattene vi har til adopsjon. Finner du en pus eller flere du ønsker å søke om å adoptere der, bruker du den sorte knappen som tar deg til søknadssiden. Der står det viktig informasjon som vi behøver fra deg for å kunne vurdere og hjelpe deg i prosessen. Dess mer informativ søknaden din er, jo enklere og raskere er det for oss å hjelpe deg.
   

 3. Skriftlig dialog
  Vi svarer deg på søknaden din så fort vi kan. Pass på at du sender den til riktig mailadresse: adopsjon@potespor.com. Minner om at vi er svært underbemannet, så om det tar litt tid å svare deg beklager vi det på det sterkeste. Du får svar på mail, så følg godt med der.
   

 4. Obligatorisk samtale
  Dersom vi at fått informasjonen vi behøver fra deg, ser potensiale for adopsjon og kanskje har funnet en passende katt, tilbyr vi deg en telefonsamtale som er neste steg. Samtalen er uhøytidelig og uforpliktende. Vi har faste spørsmål vi må gjennom, samt svarer på dine spørsmål og snakker om kattehold. 

   

Kan man hilse på kattene?
Vi kan ikke ha "åpent hus", fordi kattene våre ikke er på ètt og samme sted (ulike avdelinger og fosterhjem), fordi unødig trafikk er stress for dyrene og fordi enkelte katter er for utrygge til å ville ha kontakt med fremmede. Derfor vil kun de som har fulgt prosessen og blitt godkjent for adopsjon på forhånd få tilbudet om å besøke de aktuelle kattene. Slik unngår vi også å måtte avslå noen som allerede har blitt engasjert i en katt. 

 

Overtakelse
Katten er klar for henting når adopsjonskontrakt er signert og levert til oss, og adopsjonsgebyret er betalt. Da får ny eier kontaktinfo til ansvarlig matmor/matfar (en av oss eller fosterhjem) for å avtale overtakelse.

 

Henting
Ny eier er selv ansvarlig for å hente katten og skal ta med eget transportbur. Dette må være et sterkt kattebur i hardplast som du innreder med et pledd og et tisselaken over. Burets utside bør dekkes med et annet pledd som dekker alle kikkhull ut for katten. Mørket gjør ofte kattene roligere og mindre stresset ved transport. Husk at evt. brukte bur må være godt rengjort og helt for trygg transport. Strips gjerne luke og sider for sikkerhetsskyld og dobbeltsjekk alltid at alle låser sitter skikkelig før du løfter buret. Bær det gjerne fra undersiden i stedet for i håndtaket.

 

Prøvetid
Vi har vanligvis ikke noe vi kaller "prøvetid" fordi det forventes at enhver som får adoptere har satt seg godt inn i våre veiledere, følger de og da vet hvordan man gir katten en så god start som mulig. Vi har også veiledere for introduksjon mellom dyr og hvordan man hjelper barn å få et godt forhold til dyr. Man bør bruke minst to måneder på å la katten få slå seg skikkelig til rette og bli husvarm før man tar noen store avgjørelser, da katter trenger tid på å bli husvarme og komfortable i nye miljø. Dersom noe skulle være så problematisk at tid og riktige hensyn ikke vil forandre saken skal katten leveres tilbake til oss. Dette må vi bli informert om i rimelig tid.

Priser og inkludert i adopsjonen:

Katter under 6 mnd. alder:
Helsesjekket minst to ganger, ormekuret, grunnvaksinert, ID-merket med microchip og evt. andre behandlinger om nødve
ndig
.
Pris: 1300 kr.
(Ukastrerte katter skal kastreres innen en viss dato etter kontraktens betingelser og de skal ikke gå utendørs før de er minst 12 mnd. og er kastrerte.)


Katter over 6 mnd. alder:
Helsesjekket minst to ganger, ormekuret, grunnvaksinert, ID-merket med microchip, kastrert, muligens øretatovert (kommer an på tilfelle og klinikk), gitt tannrens og tannrøntgen og evt. andre behandlinger om nødvendig
.
Pris: 1500 kr.

Ergo: ALLE våre katter selges kastrerte så fremt de er gamle nok til det.


Dobbeladopsjon:
Ved adopsjon av to katter (uansett alder)
Pris: 2500,-

20% hos Catoffice
Ved avanserte atferdsrelaterte problemer (rådfør deg gjerne med oss helt gratis først for å finne ut om problemet faktisk er mentalt eller fysisk) kan du utnytte deg av 20% rabatt hos vår venn, Trine som er atferdsterapeut for katt.

Trygghet

Kontrakten vår gjør adopsjonsavtalen trygg og ryddig. Du vet hva du får og hva som er gjort på forhånd. Ikke minst har du fordelen med å alltid kunne utnytte deg av oss for oppfølging, råd og hjelp. 

 

Dette er katten påkostet før adopsjon:

 1. Ormekur: 300+ kr

 2. Mikrochip: 775 kr

 3. Kastrering: 1800-2500 kr

 4. Helsesjekker: 1500+ kr

 5. Grunnvaksine + helsebok: 1200 kr

 6. Evt. andre nødvendige behandlinger: F.eks pelsstell, behandling av evt. parasitter, betennelser, infeksjoner eller skader, tannbehandling m.m.

 7. Medisiner, helserelaterte artikler og kosttilskudd

 8. Artsriktig kvalitetsfôr og katteutstyr der de bor i påvente av adopsjon

Fordelen med adopsjon

 • Du vet hva du får
  Vi kjenner kattene våre godt og vil at de skal komme til riktige hjem. Det vil si at vi sørger for at katt og menneske(r) passer sammen ift. gemytt, forutsetninger, ønsker, krav og behov.

   

 • Katten har vært hos veterinær
  Kattene våre har alltid vært hos veterinær minst to ganger før adopsjon. De er påkostet rutinebehandlinger og alle evt. problemer som har blitt avdekket har blitt behandlet på forhånd. Du får da vite på forhånd om katten har noen tilstander som må taes hensyn til og all nødvendig info og råd om dette.

   

 • Du sparer penger
  Når kattene allerede har vært til veterinær før adopsjon sparer du mange tusenlapper på å slippe å betale for mange av undersøkelsene og behandlingene selv.

   

 • Du bidrar til å redde liv
  Ikke bare adoptere du en hjemløs, men du frigjør også plass hos oss slik at vi får kapasitet til å hjelpe flere katter i nød.

   

 • Spesielt bånd
  Det er veldig typisk at man får et helt spesielt bånd til adopsjonskatten sin. Katter som har blitt reddet har en unik takknemlighet som bare må oppleves.

   

 • Du støtter godt dyrevern
  ...og ikke uetisk avl av katter som selges svart. Vi tar ikke betaling av kattene for å tjene noe. Adopsjonsgebyrene er bare en symbolsk sum på at det er et verdifullt liv og for å luke ut useriøse/farlige mennesker. Du finner dyrere huskattmikser på bl.a. Finn.no som aldri har fått så mye som en ormekur før. Alle dyr fortjener et godt hjem, men ikke alle folk som selger dyr har et ansvarlig dyrehold.

   

 • Hever kattens status
  Ved å støtte vårt arbeid via å adoptere sprer du signaleffekten om at katter har verdi.

   

 • Trygg avtale
  Alt vi har nevnt til nå bidrar til dette, men adopsjon er også en trygg avtale fordi du kan alltid spørre oss om råd og fordi om noe ikke fungerer som planlagt skal katten tilbake til oss.

bottom of page