Adopsjon

Gi en hjemløs livet i gave

Adopter en hjemløs

ANG. OVERTAKELSE UNDER PANDEMIEN

Dersom du er i karantene eller kjenner på symptomer, må overtakelse vente til du er ute av karantene eller faresonen. Vi må ta hensyn til sikkerheten til både fosterhjem og oss selv i denne tiden. Vaksinering hindrer ikke smittemuligheten.

Signering av kontrakt og betaling må skje elektronisk og alle oppfordres til å følge Helsedirektoratets råd.

Kattene vi redder trenger naturligvis et hjem. Når du adopterer en katt i fra oss, gir du ikke bare et evig hjem til et verdifullt liv, men du støtter både godt dyrevern, får en ny følgesvenn i livet og sparer penger i prosessen.

Vi redder mange dyr fra uverdige liv og gir dem det hensynet, tilretteleggingen, behandlingen og tiden de trenger for å bli friske og klare for sine nye hjem. Kattene blir ikke lagt ut for adopsjon før de er nært eller helt klare for å starte sine nye liv. 

 

Absolutte grunnkrav for adopsjon:

 • Du er over 20 år

 • Det er ikke sannsynlig at katten kan utleve deg (de kan leve i 20+ år)

 • Det er du som tar kontakt som skal adoptere

 • Anskaffelsen er ikke en impulshandling

 • Du leser denne siden godt og følger adopsjonsprosessen som beskrevet

 • Du må bestå adopsjonsvurdering på tlf og bli matchet med best egnet katt 

 • Du må signere adopsjonskontrakt og betale adopsjonsgebyr

Priser og hva som er inkludert:

Ukastrerte katter (kattunger):
Helsesjekket, nødvendig behandlet, ormkuret, grunnvaksinert og ID-merket.
Pris: 1200 kr.
(Ukastrerte katter skal kastreres innen en viss dato etter kontraktens betingelser og de skal ikke gå utendørs før de er minst 12 mnd. og er kastrerte.)


Kastrerte katter og voksne:
Helsesjekket, nødvendig behandlet, ormkuret, grunnvaksinert, ID-merket og kastrert.
Pris: 1400 kr.

Dobbeladopsjon:
Ved adopsjon av to katter (uansett alder og med/uten kastrering)
Pris: 2200,-

20% hos Catoffice
Ved avanserte problemer kan du utnytte deg av 20% rabatt hos vår venn, Trine som er atferdsterapeut for katt.

Trygghet

Kontrakten vår gjør adopsjonsavtalen trygg og ryddig. Du vet hva du får og hva som er gjort på forhånd. Ikke minst har du fordelen med å alltid kunne utnytte deg av oss for oppfølging, råd og hjelp. 

 

Dette er katten påkostet før adopsjon:

 1. >Ormkur: 300 kr

 2. Mikrochip: 775 kr

 3. Kastrering: 1800-2500 kr

 4. Helsesjekk: 750kr

 5. Grunnvaksine + helsebok: 1200 kr

 6. + Evt. andre nødvendige behandlinger (f.eks tannbehandling som koster flere tusen)

 7. + Mat og utstyr (under sitt opphold hos oss eller fosterhjem av frivillig og ulønnet initiativ)

Slik foregår adopsjon
For at adopsjoner skal bli varige og suksessfulle er det viktig med et godt forarbeid. Det betyr at vi har en prosess som vi krever at de som ønsker å adoptere må følge. Dette er for å lette arbeidet vårt og kunne få til en så vellykket adopsjon som mulig. Vi ønsker en del relevant informasjon om potensielle eiere først og man kan ikke bare komme på besøk på dagen for å se på kattene våre. Dette er det flere grunner til som du kan lese om lengre ned på siden.

 • Les disse lenkene:
  Er katt egentlig noe for deg?
  Viktige råd før adopsjon

  ​Disse lenkene inneholder noe av det samme, men også individuell, viktig informasjon. Du vil være ekstra godt forberedt etter å ha lest dem.

 • Om du ønsker en spesiell katt, vær sikker på at du har lest annonsen nøye
  I kattenes beskrivelser og annonser vektlegger vi hva vi er ute etter i et passende hjem til katten. Sørg for at du oppfyller disse før du tar kontakt. Å matche katt med riktig familie er viktig, så sørg for at opplysningene som fremkommer i annonsen faktisk samsvarer med det du også ønsker og kan tilby. 
   

 • Gjør en innsats i søknaden din og oppgi informasjonen vi etterspør
  Vi har lagt ekstremt mye innsats, arbeid, tid og penger i kattene før adopsjon og vi går aldri i pluss. "Plusset" for oss er at vi klarer å finne riktig hjem til riktig katt, slik at det blir en vellykket og varig adopsjon. Da må vi se etter viktige kvaliteter hos de som ønsker å adoptere og du kan lese mer om dette lenger ned.
   

 • Mail-dialog for nok informasjon
  Potespor i Hjertet drives av bare to damer og vi har derfor ekstremt mye, derfor kan det ta noen dager før du får svar. Vi svarer alltid og beklager om det er kjipt å vente spent, men vi er uansett ikke ut etter hjem som vil anskaffe seg dyr på impuls. Adopsjon er som sagt en viktig prosess å være nøye med. Hvis vi behøver mer informasjon om deg får du beskjed om det og dette vil alltid foregå i samme mailtråd som du kontaktet oss fra, så følg med e-mailen din.

   

 • Obligatorisk bli-kjent-samtale
  Dersom vi synes du/dere høres ut som god kandidat for adopsjon vil du få tilbud om en bli-kjent-samtale. Da vil vi spørre deg noen spørsmål og du kan spørre oss om det du lurer på. Samtalen er uhøytidelig og uforpliktende. Under adopsjon skrives en trygg kontrakt mellom begge parter for å sikre katten(e) en god fremtid og for å ha praktiske ting på plass.

   

 • Når kan man hilse på katten(e)?
  Når hele prosessen er fulgt og man har bestått en adopsjonsvurdering over telefon med oss på forhånd, kan man få muligheten til å hilse på de(n) aktuelle katten(e).  Årsaken til at vi er strenge på det er fordi kattene våre bor i private hjem (hos oss eller i fosterhjem), for å unngå unødig trafikk og stress for kattene, for at unngå å avslå noen som allerede har blitt fysisk knyttet til/engasjert i en katt og begrense unødvendige møter av smittevernhensyn.

   

 • Overtakelse
  Katten er klar for henting når adopsjonskontrakt er signert og levert til oss, og adopsjonsgebyret er betalt. Da får ny eier kontaktinfo til ansvarlig matmor/matfar (en av oss eller fosterhjem) for å avtale overtakelse.

  Ny eier er selv ansvarlig for å hente katten og skal ta med eget transportbur i hardplast. Dette bør innredes med et teppe og et tisselaken over. Burets utside bør dekkes med et teppe som dekker alle muligheter for å titte ut for katten. Mørket gjør ofte kattene roligere og mindre stresset ved transport. Husk at buret må være godt rengjort dersom det har vært brukt av andre dyr tidligere og at du bærer det varsomt. Strips gjerne luke og sider for sikkerhetsskyld og dobbeltsjekk alltid at alle låser sitter skikkelig før du løfter buret. Bær det gjerne fra undersiden i stedet for i håndtaket.

 


 

Slik skriver du en adopsjonssøknad

Informasjonen vi ønsker fra deg:

 • En utfyllende beskrivelse om hvem du/husstanden er. 

 • Om du har barn og hvor gamle de er.

 • Hvor du bor og en beskrivelse om hjemmet og uteområdet der (om du ønsker inne-/utekatt eller ren innekatt). 

 • Hvilket forhold og hvilke erfaringer dere har til dyr fra før av.

 • Hvorfor du ønsker å adoptere.

 • Om du har andre dyr og om de er vant med katt fra før av. Har du dyr fra før av er det viktig at en evt. ny katt matcher godt gemytt- og aldersmessig med dyrene du har (stor aldersforskjell er sjelden suksess) og at du setter deg inn i hvordan du introduserer dem riktig. Det kan du lese i her.

 • Om du har økonomien og tiden som kreves for å ta vare på et dyr.

 • Om du har noen absolutte ønsker eller krav ang. en ny katt som er avgjørende.

 • Røyker du innendørs? Passiv røyking er svært skadelig for katter og må unngås.


PS: Legg litt tid og sjel i søknaden din. Det gir oss et godt førsteinntrykk og sparer oss å måtte bruke tid på å få ut nødvendig informasjon for å finne ut om vi har riktig katt for deg.


Send oss din søknad på mail eller til vår Facebook-side:

Mail: Adopsjon@potespor.com

Facebook: Potespor i Hjertet


Annet du lurer på? Send oss en mail eller mld på Facebook!