Potespor i Hjertet

Potespor i Hjertet er en ideell organisasjon som ble stiftet i juli 2015, etter at daglig leder hadde drevet med katteredning på privat tiltak i noen år. PiH drives av fire viljesterke og lidenskaplige jenter med et enormt hjerte for dyr. Fokusgruppen vår er katter - særlig de som ingen ønsker å hjelpe eller som ingen elsker. Vi er kanskje den minste dyreorganisasjonen i Midt-Norge, men vi er en av de få i landet som jobber så intensivt med usosialiserte katter.

Vi mottar ingen offentlig støtte og er totalt avhengig av frivilliges donasjoner for å dekke utgiftene til kattene. Vi jobber frivillig på fulltid, så hver èneste krone går direkte til kattene. Vi har et mottak under oppbygging på Kyrksæterøra.

For å gjøre en lang historie kort så startet hele eventyret da Tina (grunnlegger og daglig leder) for alvor ble engasjert i dyrevern og dyrs rettigheter. Hun har alltid hatt et godt lag med dyr, så da hun følte at noe manglet i livet var det naturlig for henne å bruke mer tid og energi på dyrene. Hun opprettet Facebook-gruppen, "Dyrevennlig - Vi kan alle gjøre en forskjell", for å inspirere flere til å gjøre små eller store justeringer for å hjelpe dyr i hverdagen. Det ble åpenlyst for henne hvor lite som skal til for å redde liv, så hvorfor ikke få flere til å se det?

Men Tina ønsket også å hjelpe dyr mer direkte og muligheten kom da "nabolagets skrekk" dukket opp på verandaen. Det var "Bølla", som Tina trodde var en ukastrert nabokatt, men da det viste seg at katten var hjemløs og hjelpeløs, måtte hun hjelpe. Les historien om Bølla (nå Tobias) her.

Dette var ble grunnmuren til Potespor i Hjertet og siden den gang har flere hundre katter fått hjelp. Sammen med gode venner som hun stolte ikke mindre enn 100% på vokste PiH seg større. Vi hjelper i gjennomsnitt 100 katter i året og har en svært lav avlivingsprosent. Vår formål er å hjelpe katter i nød, øke deres status i samfunnet og spre kunnskap for å øke den gjennomsnittlige katteeiers kompetanse. Vi mener at alle katter har livets rett og lik rett til å få hjelp. Vårt hovedmålgruppe å hjelpe er katter som er hjemløse, traumatiserte, usosialiserte og sviktet av mennesker.

I Tinas private bolig bor kattene som trenger mest behandling før de kan adopteres. Der får de hjelp og trygghet så lenge de trenger det. Det er et fulltidsengasjement for katter som ikke har noen andre. Men det som utvider kapasiteten vår er fosterhjemmene våre. Med dem kan vi ha til sammen maks 80-90 uadopterte katter i vår bevaring. Alle får nødvendig hjelp, blir kastrert, vaksinert og ID-merket før vi finner dem deres perfekte hjem. 

Vi brenner virkelig for denne jobben, fordi redningskatter er de mest takknemlige skapningene som finnes. Ingen penger i verden kan måle seg med følelsen en katt gir deg når du vinner dens tillit, og vi ser at ved å dele kattenes historier, forandrer vi manges oppfatninger om katter. Holdningsendringer er en viktig del av jobben vår og dette viser vi særlig på Facebook og hjemmesiden vår. Vi knuser myter, selger kalendere med kattehistorier, sprer viktig kunnskap om katter og prøver å heve kattenes status i samfunnet.