top of page

Potespor i Hjertet

18342413_2320197011538093_5304243000735916617_n.jpg

Introduksjon
Potespor i Hjertet (PiH) er en idéell organisasjon som ble stiftet i juli 2015, etter at daglig leder hadde drevet med privat katteredning i noen år. Å få alt til å gå rundt var vanskelig, så det ble til slutt helt nødvendig å organisere seg for å fortsette hjelpearbeidet.

PiH er i utgangspunktet en veldig liten organisasjon som drives av bare 1-2 stk. Vi
har ikke titallsvis av frivillige eller faste inntekter, slik som mange andre lignende foreninger har. Vi strekker oss likevel utrolig langt for å hjelpe så mange og så godt som mulig. PiH ønsker å hjelpe alle slags dyr i nød, men fokusgruppen er blitt katter da behovet utvilsomt er størst der.

Vi mottar ingen offentlig støtte og er totalt avhengig av frivilliges donasjoner for å drifte arbeidet og dekke alle utgifter. Vi arbeider på fulltid uten lønn og holder til i Sør-Trøndelag. Hovedbase er i Heim kommune, men vi har også sterk tilknytning til Orkland og Trondheim. For husing av dyrene
 utnytter vi egne hjem så godt vi kan og har noen brakker. Vi benytter oss også av fosterhjem omkring i fylket for å kunne hjelpe flest mulig dyr. 


 

Bakgrunn

For å gjøre en lang historie kort så startet hele eventyret da Tina (grunnlegger og daglig leder) for alvor ble engasjert i dyrevern og dyrs rettigheter. Hun har alltid hatt en sterk tilknytning med dyr, så da hun følte at noe manglet i livet var det naturlig for henne å søke seg til dyrene. Å lære hvor mange som trenger hjelp inspirerte henne veldig, og hun ville både lære, hjelpe og dele kunnskap for å gjøre verden til et litt bedre sted for dyrene.

Ønsket om å hjelpe mer direkte ble oppfylt da "nabolagets skrekk" dukket opp på verandaen. Det var "Bølla", som Tina trodde var en ukastrert nabokatt. Men da ingen vedkjente seg katten tok hun den inn i hjemmet og fort inn i hjertet sitt. Les historien om Bølla (nå Tobias) her.

Dette ble grunnmuren til Potespor i Hjertet og siden den gang har mange hundre katter fått hjelp og gode hjem. Sammen med gode venner vokste lille, avsidesliggende PiH seg større og nå hjelper vi gjennomsnitt 100 katter i året, men ofte veldig mange flere.
Hjertesak
PiH er stolte over å ha en svært lav avlivingsprosent, fordi vi mener ingen dyr skal avlives bare fordi de er det enkleste valget eller fordi dyret har/er en utfordring. De færreste dyr er håpløse tilfeller, men mange blir unødig avlivet når mennesker har et kortsiktig syn og vil spare dyret for lidelser der og da. Alternativet er å lindre og behandle plagene og få dyret på beina så det kan leve et naturlig langt og godt liv.

Ethvert individ burde sees og respekteres for sin verdi. I katters tilfelle som kan leve i over 15-20 år, frarøves de potensielt veldig mange år. Ingen dyr vi har hjulpet ville vært foruten opplevelsen av å ha det godt fordi de måtte behandles eller sosialiseres først. Det skjer noen ganger at hjelper kommer for sent, men da følger vi dem over regnbuebroen med mye kjærlighet og tårer. 

Formål
Vårt formål er å hjelpe dyr i nød, ethvert som måtte behøve det. De det ofte gjelder er katter. De har svært lav symbolsk verdi i samfunnet og med sannsynligvis over 100 000 hjemløse katter i Norge må noe gjøres. En viktig del av arbeidet er da å sette fokus på holdningsendring og spre kunnskap. Praktisk sett får alle våre dyr nødvendig hjelp, blir kastrert, vaksinert og ID-merket før de adopteres ut til varige, gode hjem. 

Vi elsker det vi gjør, fordi redningskatter er de mest takknemlige skapningene som finnes. Ingen penger i verden kan måle seg med følelsen en katt gir deg når du vinner dens tillit, og vi ser at ved å dele kattenes historier, forandrer vi manges oppfatninger om katter. 

bottom of page