Potespor i Hjertet

Potespor i Hjertet er en ideell organisasjon som ble stiftet i juli 2015, etter at daglig leder hadde drevet med katteredning på privat tiltak i noen år. PiH drives av to viljesterke og lidenskaplige jenter med et enormt hjerte for dyr. Fokusgruppen vår er katter - særlig de som ingen ønsker å hjelpe eller som ingen elsker, men vi hjelper alle dyr vi kan.

Vi mottar ingen offentlig støtte og er totalt avhengig av frivilliges donasjoner for å dekke utgiftene til kattene. Vi jobber frivillig på fulltid, så hver èneste krone går direkte til kattene.

For å gjøre en lang historie kort så startet hele eventyret da Tina (grunnlegger og daglig leder) for alvor ble engasjert i dyrevern og dyrs rettigheter. Hun har alltid hatt et godt lag med dyr, så da hun følte at noe manglet i livet var det naturlig for henne å bruke mer tid og energi på dyrene. Hun opprettet Facebook-gruppen, "Dyrevennlig - Vi kan alle gjøre en forskjell", for å inspirere flere til å gjøre små eller store justeringer for å hjelpe dyr i hverdagen. Det ble åpenlyst for henne hvor lite som skal til for å redde liv, så hvorfor ikke få flere til å se det?

Men Tina ønsket også å hjelpe dyr mer direkte og muligheten kom da "nabolagets skrekk" dukket opp på verandaen. Det var "Bølla", som Tina trodde var en ukastrert nabokatt, men da det viste seg at katten var hjemløs og hjelpeløs, måtte hun hjelpe. Les historien om Bølla (nå Tobias) her.

Dette ble grunnmuren til Potespor i Hjertet og siden den gang har flere hundre katter fått hjelp. Sammen med gode venner vokste lille, avsidesliggende PiH seg større og nå hjelper vi gjennomsnitt 100 katter i året. Dreamteam'et på to er Tina og Nina som selv fyller husene sine med katter som trenger litt ekstra omsorg. Vi er stolte over å ha en svært lav avlivingsprosent, fordi vi mener ingen dyr skal avlives bare fordi de er en utfordring når de kan få lange, gode liv med riktig tilrettelegging og behandling. For heldigvis er det slik at de færreste dyrene er håpløse tilfeller. Det skjer jo noen ganger at hjelper kommer for sent, og da følger vi dem over regnbuebroen med kjærlighet og tårer.

Vår hverdag er et fulltidsengasjement for katter som ikke har noen andre og vi skulle vel gjerne vært en. Men det som utvider kapasiteten vår er fosterhjemmene våre. Med dem kan vi ha til sammen maks 80-90 uadopterte katter i vår bevaring. Alle får nødvendig hjelp, blir kastrert, vaksinert og ID-merket før vi finner dem deres perfekte hjem. 

Potespors formål er å hjelpe dyr i nød, øke katters status i samfunnet og spre kunnskap for å øke den gjennomsnittlige eiers kompetanse så dyrene får det bedre. Vi brenner virkelig for denne jobben, fordi redningskatter er de mest takknemlige skapningene som finnes. Ingen penger i verden kan måle seg med følelsen en katt gir deg når du vinner dens tillit, og vi ser at ved å dele kattenes historier, forandrer vi manges oppfatninger om katter.