top of page

Bli fosterhjem - redd liv

Årets travleste tid er i gang og vi trenger DEG for å klare å hjelpe kattene som blir sviktet og født i vår/sommer/høst!

Vi søker etter fosterhjem flere ganger i måneden og det i seg selv sier hvor vanskelig tid vi er i. Vi trenger absolutt alle hjelpere vi kan få og det inkluderer både fysisk og økonomisk hjelp. Dere kan lese om vårt daglige arbeid på Facebook-siden vår. Så hva er et fosterhjem? Et fosterhjem er når du huser en katt midlertidig for en organisasjon. Dette er katter som etterhvert skal få seg nye hjem. Eneste ansvaret du har som fosterforelder er å sørge for at katten er trygg, innendørs, har mat, vann og generelt sørge for at katten har det bra mens den er hos deg. Du har ikke noe økonomisk ansvar. Mens katten(e) er hos deg må de et par turer til veterinær for kastrering, vaksiner, evt. nødvendig behandling og ID-merking - noe vi sørger for. Uansett hva pusen trenger av behandling, tilrettelegging eller oppfølging så har vi daglig kontakt med deg og skolerer og veileder deg i alt du behøver. Det er lett å holde kontakten med oss på Facebook-chat eller telefon. Du må ikke ha et stort hus. Ètt enkelt rom er faktisk nok for pus å bo på mens den blir klar for adopsjon. Det koster deg ingenting å være fosterhjem. Du bestemmer helt selv om du har lyst til å betale for noe katten trenger og dette tar vi som en donasjon. Det spiller ingen rolle om du har husdyr fra før, men få av kattene vi får inn er vant med hunder fra før, så derfor er det ekstra greit at katten har mulighet til å være adskilt. Den muligheten er fin uansett hvilke dyr du har fra før. Hele ordningen med å være fosterhjem er trygg og ryddig med en fosterhjemkontrakt som vi skriver sammen. Du er fosterforelder så lenge du ønsker og det passer for deg. Så fremst det er mulig prøver vi å bli enig om en periode på forhånd. Hvis du skulle måtte avslutte ordningen så er det fint om vi kan få en ukes tid på oss før vi henter pus siden vi sannsynligvis må søke etter nytt fosterhjem. Er det noen ting du lurer på så må du ikke nøle med å ta kontakt med oss. Det viktigste er at fosterforeldre redder liv, fordi dere huser katter vi egentlig ikke har plass til og uten dere kunne vi ikke hjulpet dem! Prosessen med å hjelpe en katt fra èt liv til et annet er utrolig givende og lærerik. Du vil bli overrasket over hvor berikende det er å la en hjemløs katt få være på besøk en stund. Pusen vil blomstre i vissheten om å ha fått et nytt liv i gave. Takknemligheten de viser er en fantastisk lønn! Du kan lese mer om å være fosterhjem her. Eller ta kontakt med oss på facebook eller e-mail (PotesporiHjertet@outlook.com).

bottom of page