top of page

Ei overveldende tid!

Som mange vet er denne tiden på året den travleste for dyreorganisasjonene. Det er da flest dyr sviktes på ulike måter og trenger noen til å redde dem. Vi blir aldri arbeidsledig så lenge det skjer. Her skal du få et lite innblikk i hvordan hverdagen vår er for tiden. Minner om at vi kun er to stk som driver PiH og at den ene av oss driver krisehjemmet i eget hjem.

 1. Aldri en fridag med 31 katter på krisemottaket! De skal ha mat, friskt vann, kos, rent miljø og rene kasser hver dag. Dette gjøres to ganger om dagen. Mellom alt skal telefoner, meldinger, oppdateringer og kontorarbeid ordnes. Vi er heldig om vi har en-to timer tid til å gjøre hva vi vil en dag!

 2. Katter må ha sine medisiner, vaksiner, ID-merking og kastreringer. Det blir flere turer hos veterinæren hver måned!

 3. Vi prøver desperat å finne nytt fosterhjem/permanent hjem til Calista og Colby (se bilde over) som må flytte fra sin fostermor innen juni. De er svarte og korthåret begge to + at de er milevis unna oss, og det gjør aldri saken enklere. Vi har ikke plass til dem på krisemottaket, så vi trenger sårt hjelp til å finne dem et nytt sted å være! Les mer om det å være fosterhjem eller adopsjon. Annonse for Calista Annonse for Colby

 1. Når katter skal flyttes enten i nytt fosterhjem, til nytt hjem, reddes eller tas til og fra veterinær er det ofte vi trenger frakthjelp da bare èn av oss kjører nå og har fullt opp fra før. Dette er en kabal å legge opp hver gang, men vi er så takknemlig for alle sammen som tilbyr seg å hjelpe oss. <3

 2. Vi følger alltid opp både fosterhjem og adopsjonshjem som har tatt imot katter fra oss, og dette er noe vi jobber med hvèr dag. Det er viktig for oss at både to- og firbeinte har det bra, og at alle føler de får lovt hjelp og blir satt pris på for at de har fostret eller adoptert fra oss. Vi har mange fosterhjem i Trondheim og der triller Torill i rullestol rundt for å sørge for at de får utstyr og hjelp.

 3. Da Evoleht skulle føde Hjertekullet, gikk ikke alt som det skulle og hun måtte på akutten natt til mandag. Hun slapp keisersnitt med nød å neppe, og fødte tre små skatter. Dette kostet oss 16 706 kr og der har sendt oss 12 550 kr så langt! Det hjelper godt på!

 1. Sistefødte av Hjertekullet er en liten venn på 76 gram. Han er så liten at han klarer ikke å drikke fra mor selv enda, og med opplæring fra oss prøver fostermor å passe på at han får i seg nok næring til han er sterkere. Heldigvis ser det ut til å gå riktige veien nå da den lille har begynt å drikke litt fra mor!

 2. Prosjekt Kattesenter er fortsatt ikke komplett. Vi har fått hit èn brakke som vi allerede bruker slik den er midlertidig, men vi trenger mer plass. To andre brakker står noen km herfra, men vi har ikke nok folk til å hjelpe til med å få dem demontert, frakta, fått opp fundament og snekkert dem sammen ++ igjen. Vi er svært interessert i hjelp med dette dersom noen ønsker å gjøre en god gjerning. <3 Det er litt krise for oss nå når vi får henvendelser om katter i nød nesten daglig og ikke har plass til å hjelpe.

 3. Lenge har vi forsøkt å hjelpe en hunn- og hannkatt på Frøya. Hunnkatten er svært vennlig og trivelig. Hannkatten er også veldig komfortabel i samvær med henne. De er nok to pusekjærester som holder tett og dess lengre de går ute, desto større sjanse er det for at de vil danne en koloni. Fosterhjem ønskes sårt!

 1. Etter masse uflaks og kabaler har vi endelig fått Messi til et permanent hjem. Dette er en sak som har krevd mye tid, tårer og frustrasjon, men vi håper at det endelig ordner seg for godgutten vår nå.

 1. På toppen av alt dette har vi fått et kull som må flaskes et par uker, fordi på utrolig vis klarte kattemor å bryte opp en vekk i fella og stikke av. Vi kommer til å hjelpe henne så fort hun blir lokalisert igjen. Kattungene har det bra og er sterke små på ca. 3 uker, men dette tar både tid og mye søvn!

 2. Vi vurderer å søke etter en hjelper da det er litt overveldende nå. Er du hjemme i sommer og kan hjelpe til med kjøring, dugnad, innkjøp og mer for oss, send oss ei melding. <3 Som du kanskje forstår etter å ha lest dette (som er bare noe av alt vi holder på med for å holde PiH på beina), så er dette en fulltidsjobb uten lønn! Eneste vi får igjen er gleden av å ha hjulpet katter som ikke har hatt det bra, og det er verdt det. Men vi ønsker sårt mer hjelp fra verden utenfra. <3

Lagre

bottom of page