top of page

Staten overser dyrevern år etter år

Vi er glad i å si at dyrevelferden generelt er god i Norge. At vi er i toppen og Norge er best i alt. Dette er dessverre ikke sant. Verken dyrehold eller avlivingsmetoder er "vennlig nok" og de som ofrer livet for å jobbe for å bedre har aldri fått eller mister sin støtte. Vi reagerer kraftig på retningen politikerne drar dette.


Det siste året har vi vært i en ekstra vanskelig situasjon økonomisk sett. Det så greit ut i høst da grasrotandelen kom, så vi tok inn 50 katter fra den store "Dronningkolonien." De er snart alle ferdigbehandlet og adoptert! I år fikk vi også inn seks nye fra Øykolonien som vi har hjulpet nesten 100katter fra de siste par årene. Alt dette gikk bra helt til påska kom.


Bilde: Privat. Et FÅTALL av kattene vi har hjulpet oppgjennom årene.


Da måtte Baffin, Nicoline, Elisio, Condie, Emmi, Santiago, Corisa, Sadie og Moby akutt ha helsehjelp pga. alt fra blærebetennelse til leversvikt. Dette gjorde et stort innhugg i økonomien vår som vi ikke var forberedt på og det har gjort at vi sliter enda. Bortsett fra alle de nye vi har hjulpet har vi også 70 katter å forsørge med alt det innebærer daglig. Da holder det ikke å bare ha 20.000,- på kontoen nå. (70 katter er faktisk "lite" sammenlignet med at vi ofte har vi over 90 stk. Vi har heldigvis klart å adoptert ut mange så langt i år)


 

Jeg er mildt sagt fortvilet og jeg hater at det er følgere jeg må dele denne fortvilelsen med, i stedet for å kunne forvente hjelp fra offentlige som faktisk sitter på pengene i dette landet. Dere er de eneste som lystrer fordi dyrevelferd er totalt nedprioritert og oversett av de som sitter på makten.


Fordi mens politikerne tar ut høyere lønn til seg selv, ignoreres de konstant ropene om hjelp fra dyrevernere som drukner i både arbeid og regninger, som det offentlige egentlig skulle stått for selv.


Som idèell organisasjon mottar vi INGEN støtte offentlig støtte. Arbeidet vi gjør er faktisk ikke anerkjent, så vi tvinges til å jobbe gratis. I hvilke andre yrker må man det?


Siden jeg stiftet PiH i 2015 har donasjoner fra dere lesere vært avgjørende for driften. Det er dere som har hjulpet oss å klare å forsørge dyrene og betale for det de trenger. Bortsett fra dere har vi på alle disse årene kun mottatt 60 000,- fra DNB (da vi vant en konkurranse) og 700,- fra en lokal bedrift.


Men fra det offentlige har vi ikke fått èn eneste krone. Vel, om man skal telle Norsk Tipping som offentlig, så får vi jo fra grasrotandelen deres tre ganger i året, men det beløpet avhenger også av at vanlige folk velger oss som sine mottakere.


I tillegg så øker prisene på både mat, utstyr og veterinærtjenester enormt. Sistnevnte har hatt to prisstigninger det siste året. Hvordan kan dette være lov uten å dele ut støtte til dårligere stilte foreninger, initiativ og folk?


 

Frivillige dyrevernere i Norge presses til bristepunktet fordi de offentlige etatene fraskriver seg sitt ansvar, både ved å ikke bevilge støtte til frivillige dyreorganisasjoner og med motviljen til å innføre gode tiltak for å bedre dyrevelferden i landet.


Kan vi ikke søke på legater, støtte og momsfritak osv, tenker du? Vi prøver jevnlig, men mye av dette er ekstremt vanskelig å søke på fordi det er gjort så avansert og satt å mange kriterier at man ikke får det til. Og visste dere at for å få innvilget støtte kreves det også at man allerede har en viss inntekt? Hvordan kan vi som en ideell organisasjon kunne forutse vår inntekt? Det er så håpløst.


Så for at vi skal klare mest mulig nå for tiden, dekker vi mange av utgiftene våre med egne, private penger. Det er synd at det har blitt sånn, men vi synes ikke dyrene skal mangle noe.


Jeg følte bare for å dele tankene mine med dere i dag. Vit at vi er så ekstremt takknemlig for hver éneste krone som doneres til oss. Vi ser dere, meldingene og beløpene som kommer, selv om vi ikke får til å svare på alt her og der. Håper dere forstår hvor utrolig viktige dere er. Dere GJØR en forskjell.


 

Etter jeg publiserte dette innlegget så jeg at Dyrebeskyttelsen Norge også nylig har skrevet om dette problemet. De skriver bl.a. "Alle dyr i Norge er beskyttet av dyrevelferdsloven. Likevel er hjelp til hjemløse dyr og ville dyr satt bort til frivilligheten, gjennom frivillige organisasjoner og private ildsjeler. Det offentlige har ingen oppstallingssentre for dyr fra tilsynssaker, så dyr tatt fra eier havner ofte hos omplasseringsorganisasjonene."


DBN har alene spart det offentlige for nært 120 millioner kroner. Tenk hva det beløpet ville vært om man inkluderte alle de andre organisasjonene i tillegg

Dersom dere vil og kan gi så tar vi imot donasjoner her:

Vipps: 130175 Kontonr.: 4312.14.43687 Grasrotandelen: Send SMS "GRASROTANDELEN 915780571" til 60 000. (Gratis)

Comments


bottom of page