Pelsstell

Katter har ulike pelstyper. Noen trenger hjelp med å holde pelsen fin og ren, mens andre har ingen problemer med det. Her kommer noen råd og erfaringer fra oss! Katter uten pelsutfordringer

Selv om katten din ikke har pelsproblemer, anbefaler vi alle til å kjøpe en liten kam, for litt kamming kan gjøres til en rutinemessig kosestund, samtidig som man blir kvitt litt overflødig pels! Vi anbefaler en slik:

Fet pels Det kan være mange årsaker til at katten har fet pels. De vanskeligste er at katten er fysisk eller psykisk plaget av noe. Alt ubehag katter kan ha merkes ofte på pelskvaliteten deres. Det kan være lurt at du tar katten til veterinær for en helsesjekk og så kan du hjelpe pus med å få pelsen renere ved å kjøpe en spray og kamme med en kam lik den ovenfor. Få puser liker å bli sprayet på, så jeg anbefaler at du heller tar på deg et par engangshansker og sprayer i hendene dine, deretter smører produktet gjennom pelsen til katten. Sprayer kan også stimulere katten til å begynne å vaske seg mer. Det finnes mange sprayer som renser pelsen. F.eks sprayer mot floker.

Flass Flass kommer ofte med årene hos katter, men det skyldes at katten har tørr hud. Man kan sette katten på et fôr beregnet for å gi bedre hud og pels, eller gi katten fiskeolje. Det er også viktig å børste katten jevnlig. Børst med lange drag for å stimulere huden til å produsere mer olje/fuktighet. Man kan få kjøpt oljesprayer for å tilføre huden mer fuktighet eller kjøpe en katteshampoo mot flass.

Floker og filtret pels Det er viktig at du som katteeier er klar over at katter har svært elastisk hud og at floker derfor gjør veldig vondt! Det kan ikke sammenlignet med når vi har floker i håret. Dersom man ikke fjerner floker på katten sin så kan katten få værre pels pga. ubehag og stress. Hver gang katten klør seg så river floken i huden dens og den kan sette seg fast og få floken avrevet slik at den ender opp med sår. Det er særlig katter med pels i ulike lengder eller langhårede som sliter med floker, men alle katter kan få det. Det er lurt å få inn børsting/kamming tidlig og gjøre det som en koserutine med kattene sine. Bruk anti-flokespray for å forebygge floker og styrke pelskvaliteten og kjøp inn kammer og børster for å lirke dem ut i tidlige faser. Man skal helst IKKE klippe floker av katter fordi det er så lett å treffe den elastiske huden deres. Har katten din mye floker er det bedre å barbere dem vekk, gjerne hos veterinær. Katter har lett for å få sår selv av barbering på enkelte steder, som under der beina starter ved kroppen, bak på lårene og ved kronglete plasser.

Vi anbefaler at dersom du har en pus som sliter med å få floker så kjøper du inn produkter som vi har vist til i dette innlegget og en liten saks med rund "spiss". Da kan du kløyve flokene etterhvert og hjelpe pus med å bli kvitt dem.