top of page

Hvordan laserleke riktig med katten

Det kan være ganske komisk å se på at katten din løper meningsløst etter et rødt, lite lys, men for katten din er det veldig frustrerende. Igjen skjønner vi at laser er en fin måte å aktivisere katten på og du KAN lære deg bruke laseren på en god måte for katten din. Katter trenger taktisk stimulering, som betyr at de behøver å kjenne belønningen av å ha fanget sitt "bytte". Dette får de ikke til dersom du bare styrer laserprikken rundt omkring uten mål og mening.

Slik gjør du:

Gjør klart "sonen" først. Du trenger noen myke katteleker og godbiter som katten din vil sette pris på, i tillegg til laseren.

Plasser lekene strategisk rundt på "lekebanen" og ha godbitene i en hånd.

Nå kan du begynne den morsomme laserstyringen. Styr den rundt litt først og innimellom må du sørge for at du styrer lyset til en leke, slik at katten får fanget en fysisk ting med potene sine.

Prøv å unngå å avbryte leken brått. Istedet for er det bedre å roe ned gradvis til du lander prikken på en leke igjen og avslutter med å gi katten godbiter.

Denne fremgangsmåten imiterer bedre kattens måte å jakte og leke på, særlig om du inkluderer godbiter når katten fanger noe. Det er også morsom for både katten og deg.

bottom of page