top of page

Redningskatter, august/september 2016

Etter sommeren har det vært sprengt kapasitet, men til høsten løsnet det litt. Det har blitt noen adopsjoner, vi har fått noen nye fosterhjem og vi har fått til en del mer enn vi trodde vi kunne! 17 katter fikk hjelp på disse to månedene takket være hardt arbeid, snille hjelpere og gode støttespillere. Tusen takk!

 

Idunn, Odin, Balder & Freya

Denne fine gjengen kommer fra et uansvarlig og dårlig dyrehold, så da en snill dame kontaktet oss med ønske om å gi dem en bedre fremtid gjorde vi alt vi kunne for å få kabalen til å gå opp. Vi hadde inntaksstopp og mangel på fosterhjem, så en periode trodde vi ikke at vi skulle klare det. Men så dukket et par fosterhjem opp og Balder og Freya fikk flytte til et godt hjem i Oslo. Senere ble også Odin adoptert av fosterhjemmet sitt, så nå er det bare Idunn igjen. Hun kan ikke flytte før kattungene hennes er leveringsklare og hun er ferdig kastrert, vaksinert og ID-merket.

Se annonsen til Idunn HER og send oss en melding om du kan være interessert i å gi henne det gode hjemmet hun fortjener.

 

Mytekullet Idunn ble tatt inn i august fordi hun og tre andre slektninger ikke kunne bo der de var. Deres opprinnelige eier hadde reist ifra dem til utlandet for lenge siden og hadde brydd seg om kattene, så Idunn og de andre bodde hos en dyreglad kvinne. Dessverre ble Idunn drektig og da var det ekstra viktig for oss å få henne inn for å stoppe flere kull å komme til verden. Mytekullet ble født 17. august og er Idunn sitt siste. I innlegget, "Revolusjon hjemløshet" har vi skrevet litt om hvordan Idunn har vært en "produksjonsmaskin" pga. at hun ikke har hatt ansvarlig eier. Fire av de seks kattungene hennes er allerede reservert, men Måne og Saga er ledige. Se forrige innlegg for mer info eller hold pila over bildene.

 

Memory og Stella

25. august 2016 - ettårsdagen for en tragedie som rammet to dyrebare pelslinger, tikket en melding inn ang. disse to pusebarna. Det var to kattungene som trengte hjelp pga. at de var et resultat av uansvarlig kattehold. De traff umiddelbart noe spesielt i hjertet mitt, fordi de var helt lik disse to pusungene jeg mistet nøyaktig ett år tidligere. Jeg tenker på Charlie og Sinius som døde av akutt nyresvikt bare 5 mnd gamle, så jeg følte dette var et tegn. Årsdagen OG likheten måtte bety at det var meningen vi skulle hjelpe dem. Takket være et fantastisk fosterhjem fikk de komme inn ganske for.

Pusene fikk navnene Memory (minne) og Stella (stjerne), for setter du det sammen blir det "Minnestjerne". De kommer fra ukontrollert avl og uansvarlig dyrehold, så de har fått sin beste sjanse hos oss. Memory (hann) og Stella (hunn) regnes å være født 30. mai 2016 og selges grunnvaksinert, helsesjekket, ormkuret og ID-merket for 1000 kr hver. Stella er adoptert, så nå er det bare Memory som mangler et hjem. Send oss en melding hvis du vil vite mer om han eller er interessert i å gi han sitt evige hjem! Stella ser på i bildet til venstre og Memory ser du i galleriet nedenfor.

 

Lille Venn

Néli, også kjent som Lille Venn ble funnet dumpet på Hitra. Hun var veldig redd da redningsmennesket hennes plukket henne opp, men da Néli ble levert til oss og fikk ligge inntil brystet mitt og ble massert på ryggen, malte hun. Det er ingen tvil om at hun kommer fra mennesker, fordi hun var ikke redd oss straks hun visste at hun var trygg. Pelsen var også for fin og hun luktet ikke nok til å kunne vært født utendørs. Men preget av uansvarlig kattehold er hun. Hun var svært rundt om magen og hadde forferdelige lyder når hun pustet. Hun ble diagnosert med innvollsorm og luftveisinfeksjon. Hun hadde også lus som klødde så mye at hun klorte seg til blods. Stakkars, Lille Venn har vært gjennom mye, men hun er i trygge hender nå og skal få de aller beste mulighetene for et godt liv. Hun kan foreløpig ikke reserveres, men man kan selvfølgelig melde sin interesse.

 

Izaro, Inka, Indi & Isobel

Disse fire kattene ble levert til en dyreklinikk for avliving da eier ikke kunne/ønsket å ha dem lenger. Vi kunne ikke la friske, uskyldige liv gå tapt, så vi slengte oss rundt for å finne fosterhjem som kunne plukke dem opp. Vi har litt kapasitetsproblemer nå fordi Torill sin bil er ødelagt og krisemottaket er fullt, men heldigvis ordna det seg for fosterhjem. Til nå... Nå trenger tre av de fire nye fosterhjem, men helst permanente hjem, selvfølgelig. Izaro (bilde 1): I fosterhjem med mulig påfølgende adopsjon. Inka (bilde 2): Korthåret, gråstripet og hvit. Hun er tre år gammel og mor til de to andre hunnkattene. Inka er litt skeptisk til å begynne med, men er svært glad i kos. Hun vil gjerne ligge i fanget ditt å kose. Inka er svært omsorgsfull og passer gjerne på at de yngste kattene i hussstanden har det bra. Indi (bilde 3): Datteren til Inka og to år gammel. Indi er veldig vennlig og snill med både mennesker og dyr. Også snille, rolige barn går fint. Indi er litt rampete, men også veldig kosete. Isobel (bilde 4): Også datteren til Inka og er to år gammel. Isobel er en veldig snill og kjælen katt. Hun kan være litt skeptisk i starten bare til hun er blitt kjent med sine nye omgiveser og mennesker. Hun svarer i form av å "mjaue" når du snakker til henne og kommer løpende om godtbit-posen taes frem. Samtidig er hun en litt forsiktig katt som fort kan bli usikker ved bråe bevegelser o.l, derfor vil hun trives best i et rolig hjem med voksne mennesker. Hun kommer trippende og hilser (mjauer) hver morgen, og er rett og slett en veldig trivelig katt å ha i hus.

Vi trenger helst en løsning for kattene innen to uker, altså senest 17.-23. oktober.

Lagre

bottom of page