top of page

Vi strekker ikke til

Mars har vært en tung måned for oss. Ingen katter ble adoptert, vi har ikke fått flere fosterhjem og henvendelsene hamler inn. Vi vet ikke vår arme råd. Å si nei er nesten ikke aktuelt, men nå er vi faktisk helt avhengig av hjelp fra flere! Potespor i Hjertet er en liten organisasjon med fokus på katter i stor nød; De vanskeligste tilfellene. Det sier seg jo selv med dette at det tar lang tid å få kattene adopsjonsklar, og uten hjelp av fosterhjem og adopsjon er mottaket blitt fullt. Vi har både tamme katter og katter i rehabilitering her nå. Med så mange katter påligger et stort ansvar og gjør det vanskelig å komme seg hjemmefra. Det sier seg selv at vi står fast. Vi opplever svært laber respons når vi ber om fysisk hjelp med katter og det er krise. Vi må faktisk begynne å si nei og det er vårt største mareritt. Vi vil ikke at katter skal dø fordi vi ikke kan hjelpe. Samtidig ser det ut som at folk utnytter dette istedet for å gjøre en solid innsats selv. - JEG kan da ikke ta inn en katt. En organisasjon kan jo bare hente den. Vi synes det er synd at folk har en så lav margin for avliving, men en stor margin for å hjelpe et dyr i nød. Ansvaret blir automatisk lagt på oss og det virker som om mange forventer at organisasjonene skal ordne opp hele tiden. Vi vil ikke si ja til noen og nei til andre, men vi må faktisk prioritere de "værste" tilfellene nå. Hvis flere gjorde mer selv, ville alle katter kunne fått hjelp. At man setter en katt på et rom så den slipper å gå utendørs, er ikke rakettforskning og setter deg ikke i stor gjeld. Det er noe alle kan klare om viljen og muligheten er der. At du har andre dyr er sjelden et problem. En katt som har vært ute med ukjent helsetilstand bør ikke menges med andre dyr uansett. Vi hater å meddele at vi er desperate! Det er så vondt, men dessverre skjer det med flere organisasjoner i perioder. Det tragiske er at sommeren er ikke engang startet enda...

 

TA KONTAKT OM DU KAN HJELPE MED:

  • Å være fosterhjem eller krisehjem for katt

  • Være kattesjåfør, frakte katter til og fra ulike hjem eller veterinær

  • Være med på innfanging av katter eller ta turen for oss

  • Donere blekk eller skrive ut brosjyrer og ulike ting for oss

  • Lage og/eller selge ting til inntekt for oss

Lagre

bottom of page