top of page

Ord fra et fosterhjem

Et av våre dyrebare fosterhjem, Anniken har skrevet en tekst om hvordan det er å være fostermor for utemma Cinder fra Sula. Tusen takk, Anniken. Du gjør en fenomenal jobb. Se forvandlingen i bildene!

"I begynnelsen av september sa jeg ja til å hjelpe Potespor i Hjertet med å være fosterhjem til en utemmet katt. Etter en veldig hyggelig tlfsamtale følte jeg at dette var helt riktig og at det var bare å ta kontakt om jeg lurte på noe. Fylte ut en kontrakt - noe som jeg syntes var meget betryggende.

Cinder, en litt stor hannkatt på ca 2 år kom altså til oss - veldig redd, frøste veldig mye å lå trygt å lengst innunder komoden hele tiden. Spiste og gikk på kassen kun når ingen var i nærheten. Og slik gikk ukene. Tvilte litt på om dette var liv laga...

Men så, i oktober noen gang kom han lenger å lenger frem fra komoden. Frøste litt mindre og spiste kattegodt mens vi så på! Små fremskritt, men likevel store. Han ble stadig tøffere og kom helt fram og spiste. Men på avstand fra oss.

Så ble han nok nysgjerrig på hva som var utenfor badet, der tryggheten hans var. Så stadig vekk på kveldene kunne han komme smygende inn på stua. Og etter noen dager helt inn der han fant favorittplassen sin på teppet.

Han er veldig leken og vi har hver kveld ei lekestund. For litt siden kom han helt bort til meg og snuste på beina mine Halen er mer å mer oppe,og jeg kan se at han nyter å ha ett hjem-selv om han fortsatt er skeptisk og ikke har latt meg klappe han enda Men vi tar tida til hjelp, for dette er skikkelig givende jobb. Jeg vet og kan se at han er takknemlig og har det bra. Og det fortjener han så inderlig. Alle katter burde få sjansen til å komme i fosterhjem. Det varmer hjerte mitt å se gleden over å få kattegodt, å få leike seg og ikke minst når han ligger på teppet og gnir seg og ruller rundt og til slutt legger seg å sove der.

Håper dere som er skeptiske til en slik jobb tenker dere om enda en gang for det er en viktig jobb vi gjør for de stakkars hjemløse kattene som Potespor i Hjertet er så fantastiske til å redde og fange inn."

bottom of page