top of page

Bare en katt...

Den har du jo hørt før. Den gamle holdninga om at katter er verdiløse og oppskrytte dyr som er bortkasta å bruke tid og penger på. Ekstra sterk er den holdnigen på bygda, her jeg bor, og da er det ikke enkelt å drive en katteorganisasjon...

Det er alt annet enn oppmuntrende å søke etter fosterhjem for katter på lokale Facebook-sider. Her jeg bor har jeg kun to fosterhjem, hvor det ène er styremedlem i organisasjonen. Til tider er det et enormt slit å lete etter en nerve av hjelpsomhet i folk. Jeg VET jo at det er MANGE der ute som elsker katter og som vil at de skal ha det bra!

Men hvorfor ikke hjelpe? Hvorfor har så mange denne holdningen om at de ikke kan? Det er SÅ enkelt. Det har aldri vært enklere, faktisk. Det er helt gratis å være fosterhjem og det er gratise måter å støtte dyreorganisasjoner på også, som f.eks ved å gi grasrotandelen sin, donere gamle tepper, håndklær, skåler og annet utstyr man kan bruke til katter.

Jeg bobler av sinne når jeg blir møtt med kommentarer som: "Gratis å skyte dem". Som oftest er det jegere som kommer med slike kommentarer og det får meg virkelig til å sette spørsmål ved om det burde være fritt for alle å ta jegerlisens. I mitt hodet så mangler du en stor bit som kalles empati om du ser humor i å skyte bittesmå kattunger og dyr generelt. Jeg skal ikke henge ut hele verden jegere, men burde det ikke vært en obligatorisk psykisk helseevaluering av alle som ønsker å bli jegere? Hvordan vet man om personen med geværet vil bruke det fornuftig? For jeg VET at det gjør ikke alle! Fordi at man kan ta jegerlisens virker det som om enkelte tror man kan gå rundt og skyte dyrene man vil. Jeg vet selv at jegerlaget hyres inn til å skyte ned kattekolonier og andre uønskede dyr. Disse dyrene blir sjelden sjekket for både chip, etterlyst eier av eller sjekket helsetilstand på forhånd. Er det riktig? Nei, sier jeg. ALLE DYR HAR LIVETS RETT og jeg er LEI av å bli kalt "ekstrem" fordi at jeg vil REDDE liv! Hva er det for noe tull? Du blir jo ikke mindre antiekstrem enn å ønske å få slutt på vold og lidelser.

bottom of page