Omplassering

Det er mange som spør oss om hjelp til å omplassere dyret sitt. Dette er noe enhver eier er ansvarlig for selv, men vi bistår gjerne med råd og veiledning.

Vårt arbeidsområde og førsteprioritering er å hjelpe dyr som ikke har en eier, et hjem eller som på annen måte er i en desperat nødssituasjon. Vi har vanligvis så sprengt kapasitet at når vi først har ledig plass er den i hvert fall tilegnet dyr som akutt trenger hjelp. Det er derfor viktig at du gjør alt du kan for å omplassere dyret ditt selv. Det finnes gode metoder for å lykkes.

Vi hjelper gjerne alle dyr, men har mest erfaring og kunnskap om katter.
 


Viktig å tenke på:

 • Er det virkelig nødvendig å omplassere katten(e)?
  Hva er årsaken? Er det et problem som kan fikses? Spør oss gjerne om råd eller les info om både helse og atferd (hos katter) på våre sider. 

 • Hvis du har flere katter; Hvem er med mest hensynsmessig å omplassere?
  Det er ikke vanskelig å forstå at det er både enklere å få omplassert en ung katt og det er også oftest lettest for en ung katt å takle omplassering. Prøv å ta hensyn til kattene!

 

Fremgangsmåte:

 • Bilder selger. Du burde ta bilder av katten som viser den i ulike situasjoner og det hjelper at de er i god kvalitet. Se tips til hvordan ta fine bilder av katter her.

 • Lag en Finn-annonse. Legg opp de fineste bildene av katten, skriv en søt tekst som gir leseren et innblikk i hvilken fin pus dette er, vektlegg det positive, ta med årsak til omplassering, hvilke mennesker katten passer hos, om det er inne- eller utekatt, alder, evt. diagnoser/hensyn man må ta og om den er kastrert, vaksinert og ID-merket. Husk også å ta med hvor katten er.

 • Ta en pris for katten! De skal ikke være gratis. Prisen bør være minst 500 kr.

 • Spre annonsen på ulike relaterte, evt. lokale sider og grupper på Facebook, sett i avisen, heng opp på oppslagstavler osv.

 • Be andre om å spre annonsen.

 • Skriv kontrakt med ny eier om f.eks påkrevd kastrering. Du kan se eksempel på en kontrakt her.

Eksempel på annonse

OBS: Dette er en av våre gamle annonser, det er derfor det står "solgt" på den. Husk at du MÅ være ærlig i annonsen. Den må ikke være så lang som vår, men her er det mye innhold du kan bruke som inspirasjon til din annonse.