top of page
Fadderkatter

Disse kattene bor midlertidig hos oss, i brakkene vår eller i fosterhjem mens de venter på å bli adoptert (hvis de kan.) Noen av dem er permanente gjester hos oss, enten pga. kroniske plager eller begrenset levetid. Det er disse du kan sponse gjennom fadderordningen vår.

Les og finn din fadderkatt som du kan hjelpe å forsørge med det den trenger. Siden er ikke alltid oppdatert, så endringer kan forekomme.

OBS: Siden er bare delvis oppdatert. Ta kontakt om du har spørsmål og følg gjerne med på Facebook-siden vår der det meste annonseres.

Condie

IMG_4675_edited_edited.jpg

Kjønn

Hunn

Født

2013

Hvor

Brakke

Status

Faddere

Oppfølging

0

Album

Condie ble reddet i 2015. Hun ble adoptert en gang, men savnet fort hjemmet hun hadde hos oss i mange år. Hun er veldig knyttet til oss som har tatt vare på henne. I 2023 ble Condie plutselig syk og diagnostisert med pankreatitt, urinstein og fettlever. Vi la inn spiserørsonde for å klare å få i henne nok medisin, kosttilskudd, mat og væske. Etter 4-5 uker var Condie mye bedre. Få overlever fettlever, men vi kjempet hardt for Condie. Det var ikke bare veldig mye arbeid, men kostet også utrolig mye. Hun må fortsatt på blodprøvekontroller hver måned for å følge med at hun ikke får tilbakefall. Condie har sjarmert mange av våre følgere på Snapchat hvor man ble ekstra godt kjent med henne under behandlingen. Hun bor hos daglig leder på ubestemt tid.

Condie's ønskeliste:

- Liquid snacks

- Tørket kyllingfilet (Wild freedom)

- Cosma snacks

- Kornfritt våtfôr

Corisa

274704021_1010574309888286_8051843292164315464_n_edited.jpg

Kjønn

Hunn

Født

2005

Hvor

Fosterhjem

Status

Faddere

Palliativ

1

Album

Eldstejenta vår, Corisa kom til oss da eier ikke kunne ha henne mer. I utgangspunktet var planen å få henne adoptert ut da hun var ferdig behandlet (tannbehandling), men Corisa sin helse var så opp og ned at tiden dro ut. Hun slet med matlyst og lav vekt, mageproblemer, oppkast og tidlig nyresvikt. I august 2022 fant vi også ut at hun har fått senil demens, aldersforskyldt demens med andre ord, og listen av spesielle behov ble så lang at vi bestemte oss for å avlyse adopsjonsplanen.

Corisa er nå i et "permanent fosterhjem", en sjelden løsning vi har for katter som har terminelle diagnoser som kan gi dem et kortere tid. Slik sparer vi Corisa stresset ved å måtte flytte mellom ulike fosterhjem, noe som hadde vært en enorm påkjenning mht. alderen og demensen hennes. Hun trenger et veldig stabilt og rolig hjem, noe hennes fostermor heldigvis kan gi henne. Corisa trenger også visse kosttilskudd og spesialfôr for å holde seg frisk lengst mulig.

Hun er ei svært pratsom frøken som sier i fra når det er noe hun vil. Det gjelder både mat, kos og tur. Fostermor har trent henne til å gå i sele og har kattesikret verandaen så Corisa kan nyte trygge utemuligheter når hun vil. 

Corisa's ønskeliste:

- Perfect Fit joint snacks
- Vitakraft Liquid Snacks
(mer kommer)

Elisio

277416549_246930367579546_8438625277952556896_n_edited.jpg

Kjønn

Hann

Født

2018

Hvor

Fosterhjem

Status

Faddere

Adopsjonsklar

0

Album

Elisio ble funnet ute på gata midt på vinteren. Han var skitten, tynn og utrolig glad for å få hjelp da vi fikk ham inn. Han viste seg å være utrolig tillitsfull og kjærlig etter kort tid, og var nesten mer utsultet på kjærlighet enn mat.

Etter de vanlige prosedyrene med kastrering, vaksiner, chip og ormekur trodde vi at Elisio skulle være adopsjonsklar, men så begynte han å få utslett. Vi skjønte fort at dette var allergi og en lang utredningsprosess med medisinering og spesialfôr var i gang. Allergi er komplisert og langvarig å utrede. Enda er vi ikke helt sikre på hva det er han ikke tåler, men vi har funnet ut hva han trenger for å unngå utbrudd. 

Men våren 2023 ble Elisio i dårlig form. Han mistet matlysten og var daff. Tapte mye vekt og vi skjønte noe var alvorlig galt. Etter en kjempegrundig undersøkelse med fjerning av lymfekjertler og prøvetaking er han på en heftig antibiotikakur pga. en unormal bakterie. Dette er en lang behandling, så han blir hos oss en stund til.

Alt han trenger av medisiner, kosttilskudd, spesialfôr og oppfølging koster en del, så faddere er svært kjærkomment til Elisio.

Elisio's ønskeliste:
- Little Big Paw våtfôr, Acana Premium Pate (kylling, laks)

- Mush av kylling

- Liquid snacks

- Fersk kyllingfilèt
- Virbac A2 (hydrolysed salmon)

- Multivitaminer

- Propasta, FortiFlora

Emmi

8CBDA5FE-3DCF-4FB4-ACD3-32E91CDEFFCE.JPG

Kjønn

Hunn

Født

2018

Hvor

Daglig leder

Status

Faddere

Oppfølging

1

Album

Emmi endte opp hos oss etter at hun ble levert til avliving av sine eiere og dyreklinikken kontaktet oss. Selv om Emmi var veldig syk, syntes de hun fortjente en sjanse da hun var bare 1,5 år gammel. Emmi hadde sykdommen "tørr FIP" den gang og vi behandlet henne med den spennende, nye medisinen GS. Hun var sannsynligvis den første norske katten som prøvde GS og ble kurert fra FIP. Emmi ble frisk og ble boende hos daglig leder. Hun var god venn med Lillefot.

I 2023 ble Emmi syk rundt samme tid som Condie. Hun hadde også fått en leversykdom. Vi mistenker at hun har fått i seg kjemikalier da hun er veldig glad i å drikke fra krana på kjøkkenet og kan finne på å smake på vannet i oppvasken om ingen åpner krana til henne. Emmi fikk også innlagt sonde og ble nøye medisinert og fôret i flere uker. Nå er Emmi heldigvis blitt frisk og virker å være i bedre form enn noen sinne! Men det har selvfølgelig kostet oss enormt mye å redde henne begge gangene. Det er derfor svært hjelpsomt for Emmi å ha faddere som kan kompensere litt for det.

Emmi's ønskeliste:

- Liquid snacks

- BritCare Kitten (tørrfôr)

Kingsley

106500543_3319891458235305_2618517707050961259_o-001.jpg

Kjønn

Hann

Født

2013

Hvor

Brakke

Status

Faddere

Rehabiliteres

0

Album

Kingsley ble reddet på Kyrksæterøra i 2019 og er sannsynligvis en av få gjenlevende katter fra en koloni som ble skutt ned der. Han fikk navnet "Kingsley" fordi han er en stor prakt av en hagepanter, og de hakkete ørene vitner om et tidligere liv som kampkonge.

Men som mange andre tidligere krigere ble Kingsley helt motsatt da han flytta inn. Han er en konfliktsky gutt som løper inn i hula si om han blir skeptisk. Kingsley er veldig glad i våtfôr og snacks, så da er han ikke langt unna. Han har et morsomt og årvåkent blikk som gjør at han alltid ser overrasket ut. 

Kingsley bor i en av brakkene våre sammen med flere kattevenner. Når han ikke ligger i et høyt stativ, ligger han inntil de andre i sofaen. Han er utrolig snill og glad i andre katter. 

Snart skal Kingsley på øyesjekk og årskontroll.

Kingsley's ønskeliste:
- Kyllingfilèt
- Tunfiskfilèt
- Cosma snacks eller Thrive
- Liquid Snacks
- Kornfritt våtfôr

Luno

6CD3D87C-2394-4EBB-8E8D-13E6514B74D8_edited.jpg

Kjønn

Hann

Født

2016

Hvor

Brakke

Status

Faddere

Rehabiliteres

0

Album

Vi var raske med å rykke ut da vi ble kontaktet ang. Luno. Han gikk ute med store floker og forferdelige øyne. Vi var redde for at vi var for sene med å redde synet hans. Heldigvis gjaldt det kun for ètt av øynene som rett og slett måtte fjernes. Øyet hadde et gammelt kutt så alvorlig at han var blind på det fra før av og et ødelagt øye kan gjøre vondt.

I starten var Luno veldig sinte på oss tobeinte, men da han flytta inn i "Gammelbrakka" hvor han bor med flere andre redningskatter, slapp han ned veggen sin. Han er nå blitt en behagelig, mild og snill gutt som kommer og møter oss og ser våtfôrservering som høydepunktet i dagen. Han er også veldig glad i å leke med fiskestangleken. Luno sin beste venn er Togo, så en dag håper vi noen ønsker å adoptere dem sammen.

Luno sin ønskeliste:
- Kyllingfilèt fra Wild Freedom eller Vitakraft

- Tunfiskfilèt fra Wild Freedom eller Applaws
- Laksefilèt eller makrellfilèt fra Applaws
- Våtfôr fra Cosma, Almo Nature, Applaws, Thrive, Canagan eller Bozita.

Togo

Togo 1.jpg

Kjønn

Hann

Født

2017

Hvor

Brakke

Status

Faddere

Rehabiliteres

0

Album

Togo er en av de nesten hundre kattene vi reddet fra den lille øya. Han var en av de vi var ekstra bekymret for fordi det ble sagt at han haltet. Vi har tatt røntgen og undersøkt Togo, men vi finner ingen fysiske tegn til haltheten hans. Han virker å ha problemer med å kontrollere bakbeina sine, som om de reagerer litt tregere enn frambeina, men han kommer seg rundt og er ellers frisk. Togo er blitt veldig god venn med Luno. Han blir tryggere på oss for hver dag, men kan frese bare for å si at vi ikke skal prøve oss på berøring. 

Kodu

Gunn-Elin_edited.jpg

Kjønn

Hann

Født

2015

Hvor

Fosterhjem

Status

Faddere

Rehabiliteres

0

Album

Kodu er fra en koloni vi begynte med i 2018, men han ble fanget først i 2022 fordi han rømte. Han søkte seg til noen som vi kjenner som bor i nærheten, og med bilder fra redningsaksjonen i 2018 kjente vi ham igjen. 

Kodu var naturligvis svært preget da han kom inn. Han hadde et skall av floker og sår, skadde tenner og sår i munnen, løs mage og hostet en del. Alt ble behandlet og etter mange undersøkelser har vi funnet ut at han har felin astma og at han må ha medisin for å puste normalt.

Kodu bor i et fosterhjem hvor han får ting tilrettelagt best mulig for seg. Han er litt bortskjemt, men gjør det heller ikke vanskelig med å være kresen. Han får bra mat og kosttilskudd for å holde magen stabil. Etter et godt måltid har han alltid god tid til lek!

Fostermor håper at Kodu en dag blir trygg nok til å ønske å bli koset med. Vanligvis skjer det før eller senere! 

Han er en av kattene som har og fortsatt koster oss en del fordi han har hatt et sammensatt sykdomsbilde, og fordi han trenger en del tilrettelegging. Vi blir derfor veldig glad for faddere til Kodu.

Kodu's ønskeliste:
- Smaak råfôr av grisehjerte

- Kyllingfilèt, både fersk og tørket
- Liquid snacks
- Canem kattestrø
- FortiFlora

bottom of page