top of page
Fadderkatter

Disse kattene bor midlertidig hos oss, i brakkene vår eller i fosterhjem mens de venter på å bli adoptert (hvis de kan.) Noen av dem er permanente gjester hos oss, enten pga. kroniske plager eller begrenset levetid. Det er disse du kan sponse gjennom fadderordningen vår.

Les og finn din fadderkatt som du kan hjelpe å forsørge med det den trenger. Siden er ikke alltid oppdatert, så endringer kan forekomme.

OBS: Siden er under konstruksjon og er derfor uferdig. Det mangler både katter, tekst og bilder på flere områder enda.

Assan

Kjønn

Hann

Født

2014

Hvor

Brakke

Status

Faddere

Adopsjonsklar

0

Album

Assan kommer ifra en gård i Gudbrandsdalen. Tina kjørte ned dit for å redde alle kattene som stod i fare for å bli drept da gårdseier ble innlagt og nye folk skulle ta over bruket. Med hjelp av snille lokale ble kattene fanget og var klar da Tina kom for å hente dem. De var til sammen fem katter, antakeligvis søsken og de hadde sterke bånd, særlig tre av dem og disse tre bort fortsatt hos oss da de ikke har blitt adoptert og vi ikke ønsker å skille dem.

Assan var den første av kattene som begynte å slippe oss innpå seg. Han har en nysgjerrighet og mildt lynne som gjør at han tester grensene sine nokså fort, og da blir han tøff ift. de som ikke er like nysgjerrige. Han er også fantastisk snill med andre katter og går overens med alle han har møtt. Og da Havkullet (tre små fra en båt) ble reddet, tok han på seg oppdragelsen og rollen som fillepappa sammen med "fillemamma", sin søster Niagara. 

Som dere kanskje nå forstår er Assan er en utrolig sjarmerende og vennlig sjel. Han står alltid i døråpningen når vi kommer og gnir seg gjerne rundt beina våre av glede. Når han vil ha noe godt setter han seg like ved deg og venter fint (hvis han klarer), ellers kommer han oppå benken for å se hva du steller med. Det finnes ikke noe vondt i ham og han sørger alltid for å gi søsknene en god kos. Assan er veldig leken, spesielt med små baller som han spiller mystisk bort til vår store fortvilelse. Vi er utrolig glad denne godgutten!

Assans ønskeliste:

- Kyllingfilèt fra Wild Freedom eller Vitakraft 

- Sticks fra Vitakraft

- Liquid Snacks fra Vitakraft

- Frysetørket snacks fra Cosma

Baykus

IMG_1563_edited.jpg

Kjønn

Hann

Født

2019

Hvor

Brakke

Status

Faddere

Rehabiliteres

0

Album

Tekst kommer.

Condie

IMG_4675_edited_edited.jpg

Kjønn

Hunn

Født

2014

Hvor

Brakke

Status

Faddere

Rehabiliteres

0

Album

Tekst kommer.

Corisa

274704021_1010574309888286_8051843292164315464_n_edited.jpg

Kjønn

Hunn

Født

2005

Hvor

Fosterhjem

Status

Faddere

Palliativ

0

Album

Eldstejenta vår, Corisa kom til oss da eier ikke kunne ha henne mer. I utgangspunktet var planen å få henne adoptert ut da hun var ferdig behandlet (tannbehandling), men Corisa sin helse var så opp og ned at tiden dro ut. Hun slet med matlyst og lav vekt, mageproblemer, oppkast og tidlig nyresvikt. I august 2022 fant vi også ut at hun har fått senil demens, aldersforskyldt demens med andre ord, og listen av spesielle behov ble så lang at vi bestemte oss for å avlyse adopsjonsplanen.

Corisa er nå i et "permanent fosterhjem", en sjelden løsning vi har for katter som har terminelle diagnoser som kan gi dem et kortere tid. Slik sparer vi Corisa stresset ved å måtte flytte mellom ulike fosterhjem, noe som hadde vært en enorm påkjenning mht. alderen og demensen hennes. Hun trenger et veldig stabilt og rolig hjem, noe hennes fostermor heldigvis kan gi henne. Corisa trenger også visse kosttilskudd og spesialfôr for å holde seg frisk lengst mulig.

Hun er ei svært pratsom frøken som sier i fra når det er noe hun vil. Det gjelder både mat, kos og tur. Fostermor har trent henne til å gå i sele og har kattesikret verandaen så Corisa kan nyte trygge utemuligheter når hun vil. 

Corisa's ønskeliste:

- Perfect Fit joint snacks
- Vitakraft Liquid Snacks
(mer kommer)

Elisio

277416549_246930367579546_8438625277952556896_n_edited.jpg

Kjønn

Hann

Født

2018

Hvor

Fosterhjem

Status

Faddere

Adopsjonsklar

0

Album

Elisio ble funnet ute på gata midt på vinteren. Han var skitten, tynn og utrolig glad for å få hjelp da vi fikk ham inn. Han viste seg å være utrolig tillitsfull og kjærlig etter kort tid, og var nesten mer utsultet på kjærlighet enn mat.

Etter de vanlige prosedyrene med kastrering, vaksiner, chip og ormekur trodde vi at Elisio skulle være adopsjonsklar, men så begynte han å få utslett. Vi skjønte fort at dette var allergi og en lang utredningsprosess med medisinering og spesialfôr var i gang. Allergi er komplisert og langvarig å utrede. Enda er vi ikke helt sikre på hva det er han ikke tåler, men vi har funnet ut hva han trenger for å unngå utbrudd.

Allergimedisinene og spesialfôret Elisio får koster litt, så han ønsker seg gjerne faddere frem til at han blir adoptert! 

Elisio's ønskeliste:
- Little Big Paw våtfôr
- Virbac A2 (hydrolysed salmon)

Emiyn

DSC_0691-002.JPG

Kjønn

Hann

Født

2014

Hvor

Brakke

Status

Faddere

Rehabiliteres

0

Album

Tekst kommer.

Ila

IMG_1026_edited.jpg

Kjønn

Hunn

Født

2019

Hvor

Brakke

Status

Faddere

Rehabiliteres

0

Album

Tekst kommer.

Ime

IMG_0706_edited.jpg

Kjønn

Hunn

Født

2020

Hvor

Fosterhjem

Status

Faddere

Rehabiliteres

0

Album

Tekst kommer.

Kingsley

106500543_3319891458235305_2618517707050961259_o-001.jpg

Kjønn

Hann

Født

2013

Hvor

Brakke

Status

Faddere

Rehabiliteres

0

Album

Kingsley ble reddet på Kyrksæterøra i 2019 og er sannsynligvis en av få gjenlevende katter fra en koloni som ble skutt ned der. Han fikk navnet "Kingsley" fordi han er en stor prakt av en hagepanter, og de hakkete ørene vitner om et tidligere liv som kampkonge.

Men som mange andre tidligere krigere ble Kingsley helt motsatt da han flytta inn. Han er en konfliktsky gutt som løper inn i hula si om han blir skeptisk. Kingsley er veldig glad i våtfôr og snacks, så da er han ikke langt unna. Han har et morsomt og årvåkent blikk som gjør at han alltid ser overrasket ut. 

Kingsley bor i en av brakkene våre sammen med flere kattevenner. Når han ikke ligger i et høyt stativ, ligger han inntil de andre i sofaen. Han er utrolig snill og glad i andre katter. 

Snart skal Kingsley på øyesjekk og årskontroll.

Kingsley's ønskeliste:
- Kyllingfilèt
- Tunfiskfilèt
- Cosma snacks eller Thrive
- Liquid Snacks
- Kornfritt våtfôr

Luno

6CD3D87C-2394-4EBB-8E8D-13E6514B74D8_edited.jpg

Kjønn

Hann

Født

2016

Hvor

Brakke

Status

Faddere

Rehabiliteres

0

Album

Vi var raske med å rykke ut da vi ble kontaktet ang. Luno. Han gikk ute med store floker og forferdelige øyne. Vi var redde for at vi var for sene med å redde synet hans. Heldigvis gjaldt det kun for ètt av øynene som rett og slett måtte fjernes. Øyet hadde et gammelt kutt så alvorlig at han var blind på det fra før av og et ødelagt øye kan gjøre vondt.

I starten var Luno veldig sinte på oss tobeinte, men da han flytta inn i "Gammelbrakka" hvor han bor med flere andre redningskatter, slapp han ned veggen sin. Han er nå blitt en behagelig, mild og snill gutt som kommer og møter oss og ser våtfôrservering som høydepunktet i dagen. Han er også veldig glad i å leke med fiskestangleken. Luno sin beste venn er Togo, så en dag håper vi noen ønsker å adoptere dem sammen.

Luno sin ønskeliste:
- Kyllingfilèt fra Wild Freedom eller Vitakraft

- Tunfiskfilèt fra Wild Freedom eller Applaws
- Laksefilèt eller makrellfilèt fra Applaws
- Våtfôr fra Cosma, Almo Nature, Applaws, Thrive, Canagan eller Bozita.

Togo

Togo 1.jpg

Kjønn

Hann

Født

2017

Hvor

Brakke

Status

Faddere

Rehabiliteres

0

Album

Tekst kommer.

Kodu

Gunn-Elin_edited.jpg

Kjønn

Hann

Født

2015

Hvor

Fosterhjem

Status

Faddere

Rehabiliteres

0

Album

Kodu er fra en koloni vi begynte med i 2018, men han ble fanget først i 2022 fordi han rømte. Han søkte seg til noen som vi kjenner som bor i nærheten, og med bilder fra redningsaksjonen i 2018 kjente vi ham igjen. 

Kodu var naturligvis svært preget da han kom inn. Han hadde et skall av floker og sår, skadde tenner og sår i munnen, løs mage og hostet en del. Alt ble behandlet og etter mange undersøkelser har vi funnet ut at han har felin astma og at han må ha medisin for å puste normalt.

Kodu bor i et fosterhjem hvor han får ting tilrettelagt best mulig for seg. Han er litt bortskjemt, men gjør det heller ikke vanskelig med å være kresen. Han får bra mat og kosttilskudd for å holde magen stabil. Etter et godt måltid har han alltid god tid til lek!

Fostermor håper at Kodu en dag blir trygg nok til å ønske å bli koset med. Vanligvis skjer det før eller senere! 

Han er en av kattene som har og fortsatt koster oss en del fordi han har hatt et sammensatt sykdomsbilde, og fordi han trenger en del tilrettelegging. Vi blir derfor veldig glad for faddere til Kodu.

Kodu's ønskeliste:
- Kyllingfilèt, både fersk og tørket
- Monster (våtfôr i poser)
- Frysetørket snacks
- Allergivennlig kattedostrø
- ZooLac
- FortiFlora

Thasos

IMG_0888_edited.jpg

Kjønn

Hann

Født

2020

Hvor

Fosterhjem

Status

Faddere

Rehabiliteres

0

Album

Thasos ble en dag forlatt av eieren sin som bare flyttet fra hjemmet uten å ta med seg katten sin eller fortelle noen hvor han dro. Thasos ble gående ute til naboer tok kontakt med oss. Nå er han i et godt fosterhjem til han får et godt hjem. 

Thasos har knekt hale og tå, så han skal amputere skadene da de gir ham unødige smerter. Han hadde også masse øremidd da han kom inn, men dette har han endelig blitt kvitt.

Vi håper Thasos får faddere for å hjelpe å betale operasjonene. Siden han er korthåret, svart og har kort hale kan det også hende at han må vente lenge på å bli adoptert.

Thasos sin ønskeliste:
- Monster tørrfôr
(Mer kommer)

bottom of page