Fadderkatter

Disse kattene bor midlertidig hos oss, i brakkene vår eller i fosterhjem, og venter på å bli adoptert (hvis de kan.) Noen av dem er permanente gjester hos oss, enten pga. kroniske plager eller begrenset levetid. Det er disse du kan sponse gjennom fadderordningen vår.

Les og finn din fadderkatt som du kan hjelpe å forsørge med det den trenger. Siden er ikke alltid oppdatert, så endringer kan forekomme.

OBS: Siden er under konstruksjon og er derfor uferdig. Det mangler både katter, tekst og bilder på flere områder enda.

Assan

Kjønn

Hann

Født

2016

Hvor

Brakke

Status

Faddere

Adopsjonsklar

0

Album

Assan kommer ifra en gård i Gudbrandsdalen. Tina kjørte ned dit for å redde alle kattene som stod i fare for å bli drept da gårdseier ble innlagt og nye folk skulle ta over bruket. Med hjelp av snille lokale ble kattene fanget og var klar da Tina kom for å hente dem. De var til sammen fem katter, antakeligvis søsken og de hadde sterke bånd, særlig tre av dem og disse tre bort fortsatt hos oss da de ikke har blitt adoptert og vi ikke ønsker å skille dem.

Assan var den første av kattene som begynte å slippe oss innpå seg. Han har en nysgjerrighet og mildt lynne som gjør at han tester grensene sine nokså fort, og da blir han tøff ift. de som ikke er like nysgjerrige. Han er også fantastisk snill med andre katter og går overens med alle han har møtt. Og da Havkullet (tre små fra en båt) ble reddet, tok han på seg oppdragelsen og rollen som fillepappa sammen med "fillemamma", sin søster Niagara. 

Som dere kanskje nå forstår er Assan er en utrolig sjarmerende og vennlig sjel. Han står alltid i døråpningen når vi kommer og gnir seg gjerne rundt beina våre av glede. Når han vil ha noe godt setter han seg like ved deg og venter fint (hvis han klarer), ellers kommer han oppå benken for å se hva du steller med. Det finnes ikke noe vondt i ham og han sørger alltid for å gi søsknene en god kos. Assan er veldig leken, spesielt med små baller som han spiller mystisk bort til vår store fortvilelse. Vi er utrolig glad denne godgutten!

Assans ønskeliste:

- Kyllingfilèt fra Wild Freedom eller Vitakraft 

- Sticks fra Vitakraft

- Liquid Snacks fra Vitakraft

- Frysetørket snacks fra Cosma

Corisa

274704021_1010574309888286_8051843292164315464_n_edited.jpg

Kjønn

Hunn

Født

2005

Hvor

Fosterhjem

Status

Faddere

Palliativ

0

Album

Eldstejenta vår, Corisa kom til oss da eier ikke kunne ha henne mer. I utgangspunktet var planen å få henne adoptert ut da hun var ferdig behandlet (tannbehandling), men Corisa sin helse var så opp og ned at tiden dro ut. Hun slet med matlyst og lav vekt, mageproblemer, oppkast og tidlig nyresvikt. I august 2022 fant vi også ut at hun har fått senil demens, aldersforskyldt demens med andre ord, og listen av spesielle behov ble så lang at vi bestemte oss for å avlyse adopsjonsplanen.

Corisa er nå i et "permanent fosterhjem", en sjelden løsning vi har for katter som har terminelle diagnoser som kan gi dem et kortere tid. Slik sparer vi Corisa stresset ved å måtte flytte mellom ulike fosterhjem, noe som hadde vært en enorm påkjenning mht. alderen og demensen hennes. Hun trenger et veldig stabilt og rolig hjem, noe hennes fostermor heldigvis kan gi henne. Corisa trenger også visse kosttilskudd og spesialfôr for å holde seg frisk lengst mulig.

Hun er ei svært pratsom frøken som sier i fra når det er noe hun vil. Det gjelder både mat, kos og tur. Fostermor har trent henne til å gå i sele og har kattesikret verandaen så Corisa kan nyte trygge utemuligheter når hun vil. 

Corisa's ønskeliste:

- Perfect Fit joint snacks
- Vitakraft Liquid Snacks
(mer kommer)

Cornelius

Cornelius (2).png

Kjønn

Hann

Født

2016

Hvor

Brakke

Status

Faddere

Palliativ

0

Album

Cornelius ble sannsynligvis forlatt av eierne sine for 2-3 år siden. Naboene begynte å mate ham etterhvert da han konstant søkte seg dit. Sommeren 2021 ble vi kontaktet og spurt om vi kunne hjelpe ham. De fortalte om en flokete pus som var veldig redd. Vi fikk et bilde av en regnvåt pus med et trist blikk og satte han umiddelbart på lista. 

Da Cornelius endelig gikk i fella var han ikke særlig flokete lenger og han hadde blitt matet en stund, men Cornelius er dessverre et perfekt eksempel på at fasaden kan skjule mye. Han er antatt å være en ung pus, men han har en gammel kropp. Cornelius har allerede forkalkninger i ryggen, skadede tenner og han har gamle brudd i et bein og halen. Han har også FIV, men det er ingen krise. 

Det gjorde så vondt å se at en så ung pus knapt klarte å lande på beina når han hoppet fordi kroppen hans verket sånn. Da han slapp ned veggen sin viste han å være en utrolig snill gutt som sultet etter kjærlighet og nå blir han dullet med slik han fortjener i fosterhjemmet sitt.

Cornelius må ta et daglig tilskudd for leddene sine, smertestillende og behøver bra og riktig næring for å bli friskest mulig. Vil du hjelpe oss å gi Cornelius et godt liv? 

Elisio

277416549_246930367579546_8438625277952556896_n_edited.jpg

Kjønn

Hann

Født

2018

Hvor

Fosterhjem

Status

Faddere

Adopsjonsklar

0

Album

Elisio ble funnet ute på gata midt på vinteren. Han var skitten, tynn og utrolig glad for å få hjelp da vi fikk ham inn. Han viste seg å være utrolig tillitsfull og kjærlig etter kort tid, og var nesten mer utsultet på kjærlighet enn mat.

Etter de vanlige prosedyrene med kastrering, vaksiner, chip og ormekur trodde vi at Elisio skulle være adopsjonsklar, men så begynte han å få utslett. Vi skjønte fort at dette var allergi og en lang utredningsprosess med medisinering og spesialfôr var i gang. Allergi er komplisert og langvarig å utrede. Enda er vi ikke helt sikre på hva det er han ikke tåler, men vi har funnet ut hva han trenger for å unngå utbrudd.

Allergimedisinene og spesialfôret Elisio får koster litt, så han ønsker seg gjerne faddere frem til at han blir adoptert! 

Kingsley

106500543_3319891458235305_2618517707050961259_o-001.jpg

Kjønn

Hann

Født

2018

Hvor

Brakke

Status

Faddere

Behandles

0

Album

Skal på øyesjekk for mistanke om kataraks. Tekst kommer.

Kodu

Gunn-Elin_edited.jpg

Kjønn

Hann

Født

2018

Hvor

Fosterhjem

Status

Faddere

Behandles

0

Album

Utredes for luftveisproblemer og skal trekke en del ødelagte tenner. Tekst kommer.

Niagara

IMG_4194_edited.jpg

Kjønn

Hunn

Født

2015

Hvor

Fosterhjem

Status

Faddere

Behandles

0

Album

Tekst kommer.

Luno

6CD3D87C-2394-4EBB-8E8D-13E6514B74D8_edited.jpg

Kjønn

Hann

Født

2016

Hvor

Brakke

Status

Faddere

Rehabiliteres

0

Album

Vi var raske med å rykke ut da vi ble kontaktet ang. Luno. Han gikk ute med store floker og forferdelige øyne. Vi var redde for at vi var for sene med å redde synet hans. Heldigvis gjaldt det kun for ètt av øynene som rett og slett måtte fjernes. Øyet hadde et gammelt kutt så alvorlig at han var blind på det fra før av og et ødelagt øye kan gjøre vondt.

I starten var Luno veldig sinte på oss tobeinte, men da han flytta inn i "Gammelbrakka" hvor han bor med flere andre redningskatter, slapp han ned veggen sin. Han er nå blitt en behagelig, mild og snill gutt som kommer og møter oss og ser våtfôrservering som høydepunktet i dagen. Han er også veldig glad i å leke med fiskestangleken. Luno sin beste venn er Togo, så en dag håper vi noen ønsker å adoptere dem sammen.

Luno sin ønskeliste:
- Kyllingfilèt fra Wild Freedom eller Vitakraft

- Tunfiskfilèt fra Wild Freedom eller Applaws
- Laksefilèt eller makrellfilèt fra Applaws
- Våtfôr fra Cosma, Almo Nature, Applaws, Thrive, Canagan eller Bozita.

Togo

Togo 1.jpg

Kjønn

Hann

Født

2018

Hvor

Brakke

Status

Faddere

Rehabiliteres

0

Album

Tekst kommer.

Makira

IMG_6897.JPG

Kjønn

Hunn

Født

2018

Hvor

Brakke

Status

Faddere

Rehabiliteres

0

Album

Tekst kommer.

Korfu

Korfu.png

Kjønn

Hann

Født

2018

Hvor

Brakke

Status

Faddere

Rehabiliteres

0

Album

Tekst kommer.