top of page

Adopsjon

Gi en hjemløs livet i gave

Adopter en hjemløs

Hvorfor adoptere?

Dyrene vi hjelper trenger gode og varige hjem, ellers vil vi ikke ha plass eller kapasitet til å hjelpe flere. For mange er adopsjon den eneste aktuelle måten å anskaffe seg et kjæledyr på, mens for andre er det nytt og ukjent. Hvorfor burde du adoptere i stedet for å anskaffe kjæledyr på andre måter?
 

 • Du vet hva du får
  Vi kjenner kattene våre godt og vil at de skal komme til riktige hjem. Det vil si at vi sørger for at katt og menneske(r) passer sammen ift. gemytt, forutsetninger, ønsker, krav og behov.

   

 • Katten har vært hos veterinær
  Kattene våre har alltid vært hos veterinær minst to ganger før adopsjon. De er påkostet rutinebehandlinger og alle evt. problemer som har blitt avdekket har blitt behandlet på forhånd. Du får da vite på forhånd om katten har noen tilstander som må taes hensyn til og all nødvendig info og råd om dette. Denne tryggheten har du ikke dersom du anskaffer deg katt fra Finn.no eller andre privatselgere. Der kan du dessverre ofte bli svindlet.

   

 • Du sparer penger
  Når kattene allerede har vært til veterinær før adopsjon sparer du mange tusenlapper på å slippe å betale for mange av undersøkelsene og behandlingene selv.

   

 • Du bidrar til å redde liv
  Ikke bare adoptere du en hjemløs, men du frigjør også plass hos oss slik at vi får kapasitet til å hjelpe flere katter i nød.

   

 • Spesielt bånd
  Det er veldig typisk at man får et helt spesielt bånd til adopsjonskatten sin. Katter som har blitt reddet har en unik takknemlighet som bare må oppleves.

   

 • Du støtter godt dyrevern
  ...og ikke uetisk avl av katter som selges svart. Vi tar ikke betaling av kattene for å tjene noe. Adopsjonsgebyrene er bare en symbolsk sum på at det er et verdifullt liv og for å luke ut useriøse/farlige mennesker. Du finner dyrere huskattmikser på bl.a. Finn.no som aldri har fått så mye som en ormekur før. Alle dyr fortjener et godt hjem, men ikke alle folk som selger dyr har et ansvarlig dyrehold.

   

 • Hever kattens status
  Ved å støtte vårt arbeid via å adoptere sprer du signaleffekten om at katter har verdi.

   

 • Trygg avtale
  Alt vi har nevnt til nå bidrar til dette, men adopsjon er også en trygg avtale fordi du kan alltid spørre oss om råd og fordi om noe ikke fungerer som planlagt skal katten tilbake til oss.

Absolutte grunnkrav for adopsjon:

 • Du er over 20 år

 • Det er du som tar kontakt som skal adoptere

 • Anskaffelsen er ikke en impulshandling

 • Du har gjort deg kjent med hva det kreves å ha katt

 • Det er ikke sannsynlig at katten kan utleve deg (de kan leve i 13-20+ år)

 • Du leser denne siden og følger adopsjonsprosessen som beskrevet

 • Du må bestå adopsjonsvurdering på tlf og bli matchet med best egnet katt 

 • Du må signere adopsjonskontrakt og betale adopsjonsgebyr

Grunnkravene må være møtt for å kunne søke om adopsjon, men å oppfyller grunnkravene vil ikke si at man er godkjent for adopsjon. Alle må gjennom individuell vurdering og følge adopsjonsprosessen.

Priser og inkludert i adopsjon:

Katter under 6 mnd. alder:
Helsesjekket minst to ganger, ormekuret, grunnvaksinert, ID-merket med microchip og evt. andre behandlinger om nødve
ndig
.
Pris: 1300 kr.

(Ukastrerte katter skal kastreres innen en viss dato etter kontraktens betingelser og de skal ikke gå utendørs før de er minst 12 mnd. og er kastrerte.)

Katter over 6 mnd. alder:
Helsesjekket minst to ganger, ormekuret, grunnvaksinert, ID-merket med microchip, kastrert, muligens øretatovert (kommer an på tilfelle og klinikk), gitt tannrens og tannrøntgen og evt. andre behandlinger om nødvendig
.
Pris: 1500 kr.

Ergo: ALLE våre katter selges kastrerte så fremt de er gamle nok til det.


Dobbeladopsjon:
Ved adopsjon av to katter (uansett alder)
Pris: 2500,-

20% hos Catoffice
Ved avanserte atferdsrelaterte problemer (rådfør deg gjerne med oss helt gratis først for å finne ut om problemet faktisk er mentalt eller fysisk) kan du utnytte deg av 20% rabatt hos vår venn, Trine som er atferdsterapeut for katt.

Trygghet

Kontrakten vår gjør adopsjonsavtalen trygg og ryddig. Du vet hva du får og hva som er gjort på forhånd. Ikke minst har du fordelen med å alltid kunne utnytte deg av oss for oppfølging, råd og hjelp. 

 

Dette er katten påkostet før adopsjon:

 1. Helsesjekker: 2000-3300 + ,-

 2. Grunnvaksine + helsebok: 1900,-

 3. Ormekur: Minst 300,-

 4. Mikrochip: 1000,-

 5. Kastrering: 2000-3500 kr

 6. Evt. andre nødvendige behandlinger: F.eks pelsstell, behandling av evt. parasitter, betennelser, infeksjoner eller skader, tannbehandling m.m.

 7. Medisiner, helserelaterte artikler og kosttilskudd

 8. Artsriktig kvalitetsfôr og katteutstyr i påvente av adopsjon

PS: Ny eier er selv ansvarlig for å hente adoptert(e) katt(er.)Vi har ikke noe frakteselskap eller mulighet til å reise rundt og levere katter til nye hjem.

Adopsjonsprosessen
For at adopsjoner skal bli varige og suksessfulle er det viktig med et godt forarbeid. Det er derfor vi er nøye med at de som vil adoptere må følge prosessen vår, samt at det letter arbeidet vårt. Her er prosessen forklart steg for steg. 

 

 1. Les annonsene nøye

  I kattenes beskrivelser og annonser vektlegger vi ikke bare kattenes egenskaper, men også hva det rette hjemmet til den individuelle katten er. Sørg for at du kan oppfyller det vi søker etter før du tar kontakt. Ellers kan du sende oss en mail og fortelle hva du søker, så hjelper vi deg! Vi kan også ha potensielle katter som ikke er lagt ut for adopsjon enda.
   

 2. Send inn søknad
  Når du har lest denne siden kan du klikke deg videre til neste side via den sorte knappen. Den tar deg til siden med kattene vi har til adopsjon. Finner du en pus eller flere du ønsker å søke om å adoptere der, bruker du den sorte knappen som tar deg til søknadssiden. Der står det viktig informasjon som vi behøver fra deg for å kunne vurdere og hjelpe deg i prosessen. Dess mer informativ søknaden din er, jo enklere og raskere er det for oss å hjelpe deg.
   

 3. Skriftlig dialog
  Vi svarer deg på søknaden din så fort vi kan. Pass på at du sender den til riktig mailadresse: adopsjon@potespor.com. Minner om at vi er svært underbemannet, så om det tar litt tid å svare deg beklager vi det på det sterkeste. Du får svar på mail, så følg godt med der.
   

 4. Obligatorisk samtale
  Dersom vi at fått informasjonen vi behøver fra deg, ser potensiale for adopsjon og kanskje har funnet en passende katt, tilbyr vi deg en telefonsamtale som er neste steg. Samtalen er uhøytidelig og uforpliktende. Vi har faste spørsmål vi må gjennom, samt svarer på dine spørsmål og snakker om kattehold. 
   

 5. Vurdering
  Dersom begge parter er fornøyde og vi sitter igjen med inntrykket av at du kan tilby det hjemmet vi mener kreves for den/de aktuelle katten/kattene, vil du sannsynligvis få tilbud om å adoptere. Hvis du har flere spørsmål om katten som du ikke fikk svar på, vil du få svar på dem så fort som mulig. 
   

 6. Signering av avtale og betaling
  Før vi går videre får du se godt på adopsjonskontrakten vår. Om alt er i orden får du en klargjort kontrakt (m/kattens detaljer og din kontaktinfo) som du signerer og sender tilbake til oss. Du betaler også adopsjonsgebyret, enten på vipps eller overført til kontonr.

   

 7. Overtakelse
  Når kontrakt og betaling er mottatt får ny eier kontaktinformasjon (enten hos en av oss eller et fosterhjem) for å avtale henting av katten. Vi gir gode råd for trygg henting og skånsom overgang til nytt hjem. 


   

Kan man hilse på kattene?
Vi har forståelse for at mange gjerne vil møte katten(e) før adopsjon, og ved god avtale kan dette nok ordnes. Men vi har noen krav og dette er hvorfor: 

- Du har sendt inn søknadsskjema
- Du har fått vurdert hvilke katt(er) som matcher deg/dere
- Du følger adopsjonsprosessen

 

Vi må spare unødig trafikk
Kattene våre bor enten i brakker/kattehus eller i fosterhjem (frivillige privatfolk sine hjem.) De er derfor godt spredt og bor ikke på et felles, åpent mottak hvor man kan komme innom og hilse på flere samtidig. Dette for å spare kattene unødig stress og for at de skal få leve så normalt som mulig. Mange av kattene våre er tidligere ville, som uansett ikke vil ønsket kontakt med fremmede mennesker. Vi må også ta hensyn til privatlivet til fosterhjemmene.

 

Unngå feil forventninger
Ikke alle som ønsker å adoptere kommer til å oppfylle kravene eller passer til katt(ene) de kanskje ønsker seg. I stedet for å da ta imot besøk som kan gi store forhåpninger og forventninger, som bare ender i skuffelse, ønsker vi å føle oss nokså trygge på at det kan bli en vellykket adopsjon på forhånd.

Å besøke redde katter er sjelden nyttig

Ved adopsjon av tidligere usosialiserte katter, er besøk sjelden spesielt nyttig. Katter som har hatt en tøff bakgrunn er hovedsakelig bare trygge sammen med folk de kjenner godt, og vil ikke være særlig mottakelig for kontakt med fremmede. I disse tilfellene deler vi heller videoklipp som viser hvordan den aktuelle katten er på sitt tryggeste.

Følg derfor adopsjonsprosessen og send en søknad. Da får vi en del viktig informasjon om deg/dere som hjelper oss å se om du oppfyller kravene og om dere passer til noen av kattene våre. Du får svar på mail og om vi ser potensiale for adopsjon kan vi diskutere videre ang. katt og evt. besøk. Helst ønsker vi at de fleste har gjennomført vurdering over telefonsamtale.

 

Prøvetid
Vi har vanligvis ikke noe vi kaller "prøvetid", fordi forarbeidet er såpass grundig at det sjelden er nødvendig, og fordi det forventes at enhver som får adoptere har satt seg godt inn i våre veiledere og følger de godt. Vi har bl.a. veileder for hvordan man gir katten en så god start som mulig, og veiledere for introduksjon mellom ulike dyr, møte med barn m.m.

Man bør bruke minst to måneder på å la katten få slå seg skikkelig til rette og bli husvarm før man "gir opp", da katter trenger god tid på å bli husvarme og komfortable med nye folk og miljø. Dersom noe skulle være så problematisk at tid og riktige hensyn ikke vil forandre saken, skal katten leveres tilbake til oss. Dette må vi bli informert om i rimelig tid.

bottom of page