top of page
Fadderkatter

Disse kattene bor midlertidig hos oss, i brakkene vår eller i fosterhjem mens de venter på å bli adoptert (hvis de kan.) Noen av dem er permanente gjester hos oss, enten pga. kroniske plager eller begrenset levetid. Det er disse du kan sponse gjennom fadderordningen vår.

Les og finn din fadderkatt som du kan hjelpe å forsørge med det den trenger. Siden er ikke alltid oppdatert, så endringer kan forekomme.

OBS: Siden er bare delvis oppdatert. Ta kontakt om du har spørsmål og følg gjerne med på Facebook-siden vår der det meste annonseres.

Bimini

423686555_1809837356107218_3865339581127371484_n.jpg

Kjønn

Hunn

Født

2020

Hvor

Fosterhjem

Status

Faddere

I behandling

1

Album

𝗩𝗶 𝗵𝗮𝗿 𝗼𝗽𝗽𝗹𝗲𝘃𝗱 𝗺𝗮𝗻𝗴𝗲 𝗲𝗸𝘀𝗲𝗺𝗽𝗹𝗲𝗿 𝗽𝗮̊ hvor store 𝗸𝗼𝗻𝘀𝗲𝗸𝘃𝗲𝗻𝘀𝗲r 𝘃𝗮𝗻𝘀𝗸𝗷ø𝘁𝘀𝗲𝗹 𝗸𝗮𝗻 𝗴𝗶 𝗸𝗮𝘁𝘁𝗲𝗿 𝗼𝗴 𝗕𝗶𝗺𝗶𝗻𝗶 𝗵𝗮𝗿 𝗳𝗮̊𝘁𝘁 𝗺𝗮𝗻𝗴𝗲. Da Bimini kom til oss hadde hun vært 𝙣𝙚𝙜𝙡𝙞𝙨𝙟𝙚𝙧𝙩 𝙝𝙚𝙡𝙚 𝙡𝙞𝙫𝙚𝙩, 𝙫𝙖𝙧 𝙫𝙚𝙡𝙙𝙞𝙜 𝙪𝙨𝙞𝙠𝙠𝙚𝙧 𝙥𝙖̊ 𝙛𝙤𝙡𝙠 𝙤𝙜 𝙝𝙪𝙣 𝙫𝙖𝙧 𝙙𝙧𝙚𝙠𝙩𝙞𝙜. Siden hun var langt på vei i svangerskapet lot vi henne få kattungene sine. Hun fikk tre små som alle er adoptert i dag. Etter at de hadde flyttet, skulle alt fokuset være på å få Bimini adopsjonsklar, men det har vært en kronglete vei.

Det viste seg at Bimini var ekstremt sensitiv for stress, så hun fikk fort urinveisinfeksjoner/-betennelser etter f.eks dyrlegebesøk eller flytting til nytt fosterhjem. Det ble derfor gjort nøye tiltak for å gjøre livet til Bimini så rolig og behagelig som mulig. Hun fikk beroligende medisiner både før og etter veterinærbesøk.

Da kattungene var bare et par uker gamle, fikk hun brystbetennelse (mastitt). Hun var også preget av en heftig øremiddinfestasjon og hatt fått en kronisk reaksjon på det. Den gjør at innsiden av ørene får masse cyster som kan bli ubehagelige. Diagnosen hennes finnes det kun to behandlinger for; CO2-laser som kun finnes étt-to steder på andre kanter av landet, eller amputasjon av begge ørene. Begge er vanskelige å gjennomføre, så vi har foreløpig sprukket cystene som plager henne mest.

Men ikke nok med dette så fikk hun to kuler på magen/i et bryst også. Tumorene ble fjernet og sendt til analyse, og hun ble kastrert samtidig for å spare henne en operasjon. Etter en ukes tid kom svaret. Kulene var ondartede og viste kreft i stadie 2 og 3. Vi ble utrolig lei oss. Det er vanlig at kreft hos katt er ondartet, men vi hadde selvfølgelig håpet at kulene var noe ufarlig.

Etter operasjonen har vi gitt Bimini god tid til å heles og da det var tid dro vi screening for å se etter spredning. Det fant heldigvis ikke dyrlegen, så Bimini er etter alt å bedømme kreftfri nå.

I tillegg har Bimini tidligere vært gjennom tannrens og flere ørerenser, har fått en del kosttilskudd, medisiner og har kostet oss en del. Det er derfor veldig ønskelig med faddere for Bimini, slik at vi har litt støtte og hjelp i å ta vare på henne på ubestemt tid.

Vi kommer til å fortsette å følge med henne ift. om kreften kan komme tilbake og vurdere om vi burde gjøre noe mer invasivt med ørene. I mellomtiden er det viktigste for oss at Bimini har det så bra som mulig, noe fosterforeldrene bekrefter at hun har. Lille, redde Bimini løper dem imøte når de kommer hjem, er blitt festens midtpunkt når de har besøk, har god apetitt, lekelyst og har mange grunner til å glede seg over livet nå. Bare se forandringen gjennom bildene!

Condie's ønskeliste:

- Leker

Condie

IMG_4675_edited_edited.jpg

Kjønn

Hunn

Født

2013

Hvor

Brakke

Status

Faddere

Jevn oppfølging

0

Album

Condie ble reddet i 2015. Hun ble adoptert en gang, men savnet fort hjemmet hun hadde hos oss i mange år. Hun er veldig knyttet til oss som har tatt vare på henne. I 2023 ble Condie plutselig syk og diagnostisert med pankreatitt, urinstein og fettlever. Vi la inn spiserørsonde for å klare å få i henne nok medisin, kosttilskudd, mat og væske. Etter 4-5 uker var Condie mye bedre. Få overlever fettlever, men vi kjempet hardt for Condie. Det var ikke bare veldig mye arbeid, men kostet også utrolig mye. Hun må fortsatt på blodprøvekontroller hver måned for å følge med at hun ikke får tilbakefall. Condie har sjarmert mange av våre følgere på Snapchat hvor man ble ekstra godt kjent med henne under behandlingen. Hun bor hos daglig leder på ubestemt tid.

Condie's ønskeliste:

- Liquid snacks

- Tørket kyllingfilet (Wild freedom)

- Cosma snacks

- Kornfritt våtfôr

Emmi

8CBDA5FE-3DCF-4FB4-ACD3-32E91CDEFFCE.JPG

Kjønn

Hunn

Født

2018

Hvor

Daglig leder

Status

Faddere

Jevn oppfølging

1

Album

Emmi endte opp hos oss etter at hun ble levert til avliving av sine eiere og dyreklinikken kontaktet oss. Selv om Emmi var veldig syk, syntes de hun fortjente en sjanse da hun var bare 1,5 år gammel. Emmi hadde sykdommen "tørr FIP" den gang og vi behandlet henne med den spennende, nye medisinen GS. Hun var sannsynligvis den første norske katten som prøvde GS og ble kurert fra FIP. Emmi ble frisk og ble boende hos daglig leder. Hun var god venn med Lillefot.

I 2023 ble Emmi syk rundt samme tid som Condie. Hun hadde også fått en leversykdom. Vi mistenker at hun har fått i seg kjemikalier da hun er veldig glad i å drikke fra krana på kjøkkenet og kan finne på å smake på vannet i oppvasken om ingen åpner krana til henne. Emmi fikk også innlagt sonde og ble nøye medisinert og fôret i flere uker. Nå er Emmi heldigvis blitt frisk og virker å være i bedre form enn noen sinne! Men det har selvfølgelig kostet oss enormt mye å redde henne begge gangene. Det er derfor svært hjelpsomt for Emmi å ha faddere som kan kompensere litt for det.

Emmi's ønskeliste:

- Liquid snacks

- BritCare Kitten (tørrfôr)

Kingsley

106500543_3319891458235305_2618517707050961259_o-001.jpg

Kjønn

Hann

Født

2013

Hvor

Brakke

Status

Faddere

Rehabiliteres

0

Album

Kingsley ble reddet på Kyrksæterøra i 2019 og er sannsynligvis en av få gjenlevende katter fra en koloni som ble skutt ned der. Han fikk navnet "Kingsley" fordi han er en stor prakt av en hagepanter, og de hakkete ørene vitner om et tidligere liv som kampkonge.

Men som mange andre tidligere krigere ble Kingsley helt motsatt da han flytta inn. Han er en konfliktsky gutt som løper inn i hula si om han blir skeptisk. Kingsley er veldig glad i våtfôr og snacks, så da er han ikke langt unna. Han har et morsomt og årvåkent blikk som gjør at han alltid ser overrasket ut. 

Kingsley bor i en av brakkene våre sammen med flere kattevenner. Når han ikke ligger i et høyt stativ, ligger han inntil de andre i sofaen. Han er utrolig snill og glad i andre katter. 

Snart skal Kingsley på øyesjekk og årskontroll.

Kingsley's ønskeliste:
- Kyllingfilèt
- Tunfiskfilèt
- Cosma snacks eller Thrive
- Liquid Snacks
- Kornfritt våtfôr

Luno

6CD3D87C-2394-4EBB-8E8D-13E6514B74D8_edited.jpg

Kjønn

Hann

Født

2016

Hvor

Brakke

Status

Faddere

Rehabiliteres

0

Album

Vi var raske med å rykke ut da vi ble kontaktet ang. Luno. Han gikk ute med store floker og forferdelige øyne. Vi var redde for at vi var for sene med å redde synet hans. Heldigvis gjaldt det kun for ètt av øynene som rett og slett måtte fjernes. Øyet hadde et gammelt kutt så alvorlig at han var blind på det fra før av og et ødelagt øye kan gjøre vondt.

I starten var Luno veldig sinte på oss tobeinte, men da han flytta inn i "Gammelbrakka" hvor han bor med flere andre redningskatter, slapp han ned veggen sin. Han er nå blitt en behagelig, mild og snill gutt som kommer og møter oss og ser våtfôrservering som høydepunktet i dagen. Han er også veldig glad i å leke med fiskestangleken. Luno sin beste venn er Togo, så en dag håper vi noen ønsker å adoptere dem sammen.

Luno sin ønskeliste:
- Kyllingfilèt fra Wild Freedom eller Vitakraft

- Tunfiskfilèt fra Wild Freedom eller Applaws
- Laksefilèt eller makrellfilèt fra Applaws
- Våtfôr fra Cosma, Almo Nature, Applaws, Thrive, Canagan eller Bozita.

Togo

Togo 1.jpg

Kjønn

Hann

Født

2017

Hvor

Brakke

Status

Faddere

Rehabiliteres

0

Album

Togo er en av de nesten hundre kattene vi reddet fra den lille øya. Han var en av de vi var ekstra bekymret for fordi det ble sagt at han haltet. Vi har tatt røntgen og undersøkt Togo, men vi finner ingen fysiske tegn til haltheten hans. Han virker å ha problemer med å kontrollere bakbeina sine, som om de reagerer litt tregere enn frambeina, men han kommer seg rundt og er ellers frisk. Togo er blitt veldig god venn med Luno. Han blir tryggere på oss for hver dag, men kan frese bare for å si at vi ikke skal prøve oss på berøring. 

Kodu

Gunn-Elin_edited.jpg

Kjønn

Hann

Født

2015

Hvor

Fosterhjem

Status

Faddere

Rehabiliteres

0

Album

Kodu er fra en koloni vi begynte med i 2018, men han ble fanget først i 2022 fordi han rømte. Han søkte seg til noen som vi kjenner som bor i nærheten, og med bilder fra redningsaksjonen i 2018 kjente vi ham igjen. 

Kodu var naturligvis svært preget da han kom inn. Han hadde et skall av floker og sår, skadde tenner og sår i munnen, løs mage og hostet en del. Alt ble behandlet og etter mange undersøkelser har vi funnet ut at han har felin astma og at han må ha medisin for å puste normalt.

Kodu bor i et fosterhjem hvor han får ting tilrettelagt best mulig for seg. Han er litt bortskjemt, men gjør det heller ikke vanskelig med å være kresen. Han får bra mat og kosttilskudd for å holde magen stabil. Etter et godt måltid har han alltid god tid til lek!

Fostermor håper at Kodu en dag blir trygg nok til å ønske å bli koset med. Vanligvis skjer det før eller senere! 

Han er en av kattene som har og fortsatt koster oss en del fordi han har hatt et sammensatt sykdomsbilde, og fordi han trenger en del tilrettelegging. Vi blir derfor veldig glad for faddere til Kodu.

Kodu's ønskeliste:
- Smaak råfôr av grisehjerte

- Kyllingfilèt, både fersk og tørket
- Liquid snacks
- Canem kattestrø
- FortiFlora

bottom of page