top of page

Drømmen om kattehuset (oppdatert)

En udødelig drøm om å få opp et tilrettelagt bygg som hjemløse katter kan bo i. Det er drømmen vår. Dessverre står mangel på ressurser og hender i veien for å realisere den helt. Vi prøver og prøver, og vi vil ikke gi opp, derfor ber vi om hjelp. I 2016 kjøpte vi ei gammel brakke som stod 12 mil unna oss. Det kostet oss 10.000,- som er ganske mye penger for oss, og det tok nesten et halvt år før noen endelig kunne hjelpe oss å få den fraktet til eiendommen vår uten å tømme lommeboka vår. Ett senere fikk vi ei brukt brakke av Dyrebeskyttelsen avd. Sør-Trøndelag og den siste brakka (dobbel) fikk vi kjøpt for 2000,- av et nedlagt firma. Dobbeltbrakka er ikke brukbar slik den står, så det er kun de andre brakkene som er i bruk foreløpig.

Budsjett Vi har samlet inn 86.000,- til nå gjennom at vi vant en konkurranse i DnB (60.000,-) og klarte å samle inn 26.000,- gjennom Spleis. så vi er avhengig av sponsorer og dugnadshjelp for å klare det. Vi er jo en idèell organisasjon - altså vi jobber frivillig og ulønnet, så inntekt finnes ikke. Pengene vi har samlet inn til kattehus-prosjektet står fryst på egen konto til vi har nok til å starte gjennomføringen. Prosjektet vil koste oss minst 200.000,-. Status: Plena er planert og klar for å få opp fundamentet. Totalt vil de fire brakkene tilsvare ca. 70 kvm. Det vil gjøre stor forskjell for både kattene og oss å få bedre plass og ha alt samlet under samme tak. Til i dag disponeres mye av daglig leders private bolig til arbeidet, og det er mange trapper, tunge løft og klesskift for å gjennomføre de daglige oppgavene. I kattehuset blir gjøremålene enklere å gjennomføre. Det skal legges en liten grusvei foran med plass til henger som vi fyller med store søppelsekker hver dag, og det skal bygges kattegård på baksiden.

Planert område.

Brakka donert fra Dyrebeskyttelsen.

Brakka vi kjøpte.

Dobbeltbrakkene.

Ting vi trenger hjelp til:

  • Lage fundament. Vi ønsker et støpt fundament for å få en så stødig grunnmur som mulig mht. at bygges skal stå på ei plen.

  • Transportere brakkene fra der de står og sette de oppå fundamentet når det er klart.

  • Bygge om brakkene etter tegning. Det innebærer riving av noen vegger, oppsett at noen nye, fjerne vindu og gamle dører, tette der og sette inn nye dører. Kanskje noen reparasjoner.

  • Elektriker og rørlegger er det vi må regne med å bruke de meste av pengene på.

  • Maling, henting/bæring/montering av div møbler, annet innendørsarbeid for å gjøre i klar kattehuset til bruk

Tegninger:

Vi er åpen for å motta sponsing av materiale og skyss/oppbevaring av det. Hva gir vi i gjengjeld? Siden vi er ulønnet og frivillig drevet har vi ikke mye penger, men om ikke vi kan gi mange kroner for hjelpen kan vi hvertfall love god reklame og noe å drikke og bite i for de som stiller opp på en eller annen måte. Vi har verken tid eller anlegg for å gjøre mye av dette selv, så vi trenger så mye hjelp som overhodet mulig. Håpet er å få til dette innen høsten 2018.

bottom of page