top of page

Ti puser hos veterinær

I dag skulle vi begynne med veterinærturene til de nye kattene fra Sula og Ålesund, og jeg planla å ta med meg fire stykker. Men veterinærkontoret hadde hele dagen ledig til meg, så de sa; Kom med de du har! TI katter rakk vi! Kl 08:30 kom mamma og hjalp meg med å få pusene over i transportbur. Jeg har rett og slett ikke nok hender, fordi noen må holde buret, barikadere og lukke døren når de er inn, mens den andre må lede dem på vei inn i buret. Jeg tok med meg Zevs fra Ålesund og Sula-kattungene, Millie, Miss og Perle. 09:30 startet vi. Når jeg kommer med usosialiserte og redde katter, pleier vi å lede de inn i et "tvangsbur". Det er et gitterjernbur med en åpning som katten kan gå inn i, en vegg vi kan dra til oss så katten står fast mens vi setter sedering og ei luke over som vi kan løfte katten ut av etter den har sovna. Med slike bur slipper vi å bruke håndkraft for å få gjort jobben, det er lettere, raskere og mye mindre traumatiserende for kattene. Veterinærene og jeg har et veldig godt samarbeid og har gode rutiner med hvordan vi håndterer slike katter. Zevs:

Ca. 2 år fra Steinvågen i Ålesund. Han var absolutt en skikkelig hannkatt! Han ble helsesjekket, kastrert og vaksinert. Han luftet litt og det lukta ikke godt... Diarè har han også, så han fikk en antibiotikasprøyte. Miss:

Ca. 5 mnd fra Sula utenfor Ålesund.

Jeg håpte at denne pusen var en hannkatt, for den ligner på kattungen i Tom & Jerry, og da ville jeg kalt den Figaro! Men det var hunnkatt, så da ble navnet Miss. Miss fikk helsesjekk og chip i dag. Hun var for undervektig for å kastreres, så hun må "feites opp" frem til neste gang. Miss hadde også så mange tover som hadde vokst seg inn til huden, så de fikk hun barbert bort. Det var nok godt, tenker jeg! Grusomt for langhårete katter å være hjemløse, for floker er smertefullt! Millie:

Ca. 5 mnd fra Sula utenfor Ålesund. Millie ble helsesjekket, kastrert, vaksinert og chippa i dag. Det eneste var at da veterinær skulle kastrere henne, fikk hun noen komplikasjoner da det viste seg at den ene eggstokken hadde en stor cyste. Inngrepet ble derfor litt mer avansert, men gikk bra. Du kan se cysten på bildene over. Den ville ikke blitt opptatt uten at vi hadde kastrert henne og cyster kan ikke bare være farlige, men de er også smertefulle! Så Millie var heldig for at hun kom til oss. Nok en god grunn til kastrering, dere!

Perle:

(Gammelt bilde)

Ca. 5 mnd fra Sula utenfor Ålesund. Perle ble helsesjekket, kastrert, vaksinert og chippet.

Da vi var ferdig med de fire pusene jeg tok med, sa veterinæren at hun hadde resten av dagen ledig. Jeg kommenterte at det er jo bare et par timer igjen til stengetid, men hun tenkte det var bedre å jobbe litt lengre i dag, så sparer jeg penger og så er det unnagjort! Så jeg dro hjem og fikk med meg resten av "nykattene". Nicoline:

Ca. 1 år fra Sula utenfor Ålesund.

Ja, Nicoline er nok en av de reddeste kattene jeg har hatt. Topp fem. Men hun er utrolig nydelig og jeg har stor tro på at bare hun får nok tid og kjærlighet så blir hun tam hun også. Nicoline ble helsesjekket, kastrert, vaksinert og chippa i dag. Sabrina:

Ca. 1 år fra Sula utenfor Ålesund. Så svart og vakker. Til og med værhårene og poteputene er svarte. Skjønn! Sabrina ble helsesjekket, kastrert, vaksinert og chippa i dag. Miu:

(Gammelt bilde) Ca. 3 mnd fra Steinvågen i Ålesund. Miu ble vaksinert og chippa.

Ink:

(Gammelt bilde) Ca. 3 mnd fra Steinvågen i Ålesund. Ink ble vaksinert og chippa.

Netti:

(Gammelt bilde) Ca. 3 mnd fra Steinvågen i Ålesund. Netti ble vaksinert og chippa.

Maika:

Ca. 3 år fra Sula utenfor Ålesund. Den vakre Maika vår. Jeg oppdaget fort at ikke alt stemte da hun var i narkose. Pelsen hennes var ustelt og hun var hard å kjenne på. Veterinær konstanterte med at hun var undervektig og at levra var alt for stor. Det kan tyde på en slags FIP, men vi skal prøve med antibiotika noen dager. Hvis antibiotikaen ikke kan redde Maika så må vi avlive henne, da FIP er en dødelig sykdom. Krysser fingrene for at hun klarer seg, men frykter det værste...

bottom of page