Adopsjon

Gi en hjemløs livet i gave

VIKTIG INFO TIL ALLE LESERE

Vi mottar veldig mange adopsjonssøknader for tiden, da mange er hjemme pga. Corona-situasjonen. Selv om det er hyggelig at flere ønsker å adoptere MÅ alle huske tenke nøye gjennom om å ha et dyr også vil fungere når hverdagen er tilbake til normalt. Alle må også lese godt gjennom adopsjonssiden vår før de tar kontakt.

Vi har ikke så mange adopsjonsklare nå for mange har fått nye hjem og de nye på klargjøres først, men de kommer ut på siden etterhvert!

Kattene vi redder trenger naturligvis et hjem. Når du adopterer en katt i fra oss, gir du ikke bare et evig hjem til et verdifullt liv, men du støtter både godt dyrevern, får en ny følgesvenn i livet og sparer penger i prosessen.

Vi redder mange dyr fra uverdige liv og gir dem det hensynet, tilretteleggingen, behandlingen og tiden de trenger for å bli friske og klare for sine nye hjem. Kattene blir ikke lagt ut for adopsjon før de er nært eller helt klare for å starte sine nye liv. 

 

Regler for adopsjon:

 • Du er over 20 år

 • Det er ikke sannsynlig at katten kan utleve deg (de kan leve i 20+ år)

 • Det er du som tar kontakt som skal adoptere

 • Du må bestå adopsjonsvurdering på tlf og bli matchet med best egnet katt 

 • Du må signere adopsjonskontrakt og betale adopsjonsgebyr

Ønsker du å adoptere?

Da må du tenke nøye gjennom følgende:

 • Les disse to lenkene:

 • Husk at katten skal leve med deg i potensielt 20 år, så det holder ikke å kun tenke på om katten er fin å se på. Dere må også matche personlighetsmessig og kanskje har du en livsstil, andre mennesker eller dyr som katten også må fungere med.
   

 • I kattenes beskrivelser og annonser vektlegger vi også hvilket miljø kattene vil trives og ønske å bo i, og vi kommer alltid til å ta hensyn til det når vi finner kattene nye hjem.
   

 • Les og tenk deg GODT om før du tar kontakt. F.eks: Hvis vi skriver at en katt ønsker å bo med andre katter og du ikke har eller ikke vil ha mer enn èn katt, vil du få avslag. Samme om du tar kontakt for en katt som er redd barn, men du har unge barn selv. Dette er fordi det er viktig for oss at adopsjonen blir VARIG og ikke bare en traumatisk og unødvendig flytting.

Inkludert og priser:
Kattunger:
Helsesjekket, nødvendig behandlet, ormkuret, grunnvaksinert og ID-merket.
Pris: 1000 kr.
(Ukastrerte katter skal kastreres innen en viss dato etter kontraktens betingelser.)


Unge voksne/voksne:
Helsesjekket, nødvendig behandlet, ormkuret, grunnvaksinert, ID-merket og kastrert.
Pris: 1200 kr.

 

Dette er katten påkostet før adopsjon:

 1. Ormkur: 300 kr

 2. Mikrochip: 775 kr

 3. Kastrering: 1800-2500 kr

 4. Helsesjekk: 750kr

 5. Grunnvaksine + helsebok: 1200 kr

 6. + Evt. andre nødvendige behandlinger (f.eks tannbehandling som koster flere tusen)

 7. + Mat og utstyr (under sitt opphold hos oss eller fosterhjem av frivillig og ulønnet initiativ)

Slik melder du interesse
For at adopsjoner skal bli varige og suksessfulle er det viktig med et godt forarbeid. Det betyr at vi ønsker å bli kjent med hvem du som interessert er først. 

Relevant info vi gjerne ønsker fra deg:

 • Hvem er du/dere?

 • Om du har barn og alder på dem. Gjerne om de er vant med dyr.

 • Om du eller noen er allergiske.

 • Hvor du bor og hvordan inne- og utemiljøet er, og gjerne hvordan hverdagene er ift. det å dele det med en katt.

 • Om du har andre dyr og hvordan de er og om de går med andre katter.

 • Om du har noen ønsker eller sterke krav du har for et nytt familiemedlem.

 • Evt. annet som er viktig for deg.


 

Send oss din søknad på mail eller til vår Facebook-side:
Mail: Adopsjon@potespor.com

Facebook: Potespor i Hjertet

 

Når du har sendt oss søknaden din
...kommer det an på hvor hektisk vi har det når du får svar. Vi kommer til å se meldingen din, men håper du kan være litt tålmodig. Kanskje vil vi skrive litt mer med deg for å få all info vi trenger til å vurdere om vi har katter som passer nettopp deg.

Om vi ser potensialet til en adopsjon vil du få tilbud om en bli-kjent-samtale. Da vil vi spørre deg noen spørsmål og du kan spørre oss om det du lurer på. Samtalen er uhøytidelig og uforpliktende. Under adopsjon skrives en trygg kontrakt mellom begge parter for å sikre katten(e) en god fremtid og for å ha praktiske ting på plass.

 


Besøksbetingelser
Har du hatt telefonsamtale med oss og vi har godkjent at du får adoptere om du ønsker, så er du velkommen til å komme på besøk til katten(e) på avtalt tidspunkt. Grunnen til at kun adopsjonsgodkjente får det er fordi kattene bor i private hjem (hos oss eller fosterhjem), for å unngå unødig trafikk og stress for kattene, men også at adopsjonsinteresserte slipper å måtte oppleve avslag når de allerede har begynt å bli engasjert i en katt.

 


Annet du lurer på? Send oss en mail eller mld på Facebook! 

VIKTIG MELDING ANG. OVERTAKELSE I CORONATIDEN

Dersom du er i karantene eller kjenner på symptomer, må overtakelse vente til du er ute av karantene eller faresonen. Signering av kontrakt og betaling må skje elektronisk og alle oppfordres til å følge Helsedirektoratets råd.